Ειδικοί συζητάνε πλέον το ενδεχόμενο να επιτραπεί ο εμβολιασμός και σε νέους κάτω των 18 ετών
«Χτυπήθηκε» για τα καλά από κορονοϊό ο ιατρικός κλάδος στην Αίγυπτο, καθώς ήταν η αιτία για να χάσουν μέχρι τώρα τη ζωή τους 600 ιατροί, από την αρχή της πανδημίας.
Ο πρώτος Αιγύπτιος ιατρός είχε καταλήξει από επιπλοκές της Covid-19 τον Μάρτιο του 2020.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ιατροί υποστηρίζουν ότι πιθανόν ο τραγικός αυτός απολογισμός να είναι μεγαλύτερος, καθώς μπορεί να μην έχει γίνει πλήρης καταγραφή των θυμάτων.
Εμβολιασμοί στην Αίγυπτο
Η Αίγυπτος περνά το 4ο κύμα κορονοϊού και με αφορμή αυτό οι ειδικοί συζητάνε το ενδεχόμενο να επιτραπεί ο εμβολιασμός και σε νέους κάτω των 18 ετών, ένα θέμα που πάντως βρίσκεται προς το παρόν υπό μελέτη. Με την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα επιχειρηθεί να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η πανδημία.
Χθες, Κυριακή, στην Αίγυπτο καταγράφηκαν 680 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 301.625 άτομα από την αρχή της πανδημίας τον Φεβρουάριο 2020, ενώ παράλληλα 38 νέοι θάνατοι αύξησαν τον αριθμό των θυμάτων από την Covid-19 συνολικά σε 17.187 άτομα.
Δείτε επίσης: Ν. Κεραμέως: «Έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι είχαμε τον Αύγουστο σε ηλικίες 4 – 18»
- Η αξία του χαρτιού και της πέτρας απέναντι στα ψηφιακά αρχεία για τη διατήρηση της πληροφορίας σχετικά με τα ραδιενεργά απόβλητα
- Καιρικές συνθήκες σε Μακεδονία και Θράκη με τοπικούς όμβρους
- Η ανάγκη για θεμελιώδεις αλλαγές στον πόλεμο της Γάζας τονίζει ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γ. Βάντεφουλ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καμπανάκι» 1,7 εκατ. σε αγροκτηνοτρόφους της Θεσσαλίας – Δεσμεύσεις περιουσιών και κρυπτονομισμάτων
- Ατύχημα στη Νότια Εύβοια: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαράδρα, δύο γυναίκες στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr