Την 1η Μαΐου, τουλάχιστον 228 κρούσματα είχαν επισημανθεί στον ΠΟΥ σε 20 χώρες, και περισσότερα από 50 άλλα κρούσματα ερευνώνται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΟΥ.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεχίζει να λαμβάνει δεκάδες ειδοποιήσεις για αδιευκρίνιστης αιτιολογίας κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά, με συνολικά σχεδόν 230 πιθανά κρούσματα σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός.
«Έτσι, την 1η Μαΐου, τουλάχιστον 228 κρούσματα είχαν επισημανθεί στον ΠΟΥ σε 20 χώρες, και περισσότερα από 50 άλλα κρούσματα ερευνώνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τις υπηρεσίες του ΠΟΥ στη Γενεύη.
«Τα κρούσματα αυτά επισημάνθηκαν σε τέσσερις από τις έξι περιφέρειες του ΠΟΥ», πρόσθεσε.
Τα αίτια αυτών των σοβαρών φλεγμονών του ήπατος παραμένουν άγνωστα.
Η πλειονότητα των κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ευρώπη, αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ηπατίτιδα αυτή πλήττει κυρίως τα παιδιά κάτω των 10 ετών και εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως ίκτερος, διάρροιες, εμετοί και κοιλιακοί πόνοι.
Σε ορισμένα κρούσματα χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχευση ήπατος. Τουλάχιστον ένα παιδί απεβίωσε.
Οι συνήθεις ιοί, στους οποίους οφείλονται οι οξείες ιογενείς ηπατίτιδες (από την Α ως την Ε), δεν έχουν εντοπισθεί σε κανένα από τα κρούσματα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον ΠΟΥ.
Μια ανάλυση των μυστηριωδών αυτών κρουσμάτων ηπατίτιδας στις ΗΠΑ οδήγησε τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές να προκρίνουν την περασμένη εβδομάδα το ενδεχόμενο ενός αδενοϊού, χωρίς ωστόσο να αποφανθούν οριστικά πως οφείλονται σ’ αυτόν.
Οι αδενοϊοί είναι συνηθισμένοι ιοί και εν γένει περισσότερο γνωστοί για πρόκληση αναπνευστικών συμπτωμάτων, επιπεφυκίτιδας ή πεπτικών διαταραχών.
- Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία: Πέντε νεκροί και ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, σε εγρήγορση οι πολωνικές δυνάμεις
- Η επιρροή των δασμών Τραμπ αρχίζει να φαίνεται στα ράφια
- Βουλιαγμένη: Θρίαμβος με δραματική νίκη επί της Τριέστε στο Euro Cup
- Συλλήψεις σοκ: Ο πρώην διεθνής Ομάρ Μπράβο κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης
- Χρόνια πολλά στον Μάκη Βορίδη: Μια μέρα παραγραφής αδικημάτων