Β. Κικίλιας: Εγκαινίασε την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο»

Τη μοναδική παιδοψυχιατρική δομή στην Πελοπόννησο, την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας – Συνόδεψαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Τη δημιουργία της, επιχορήγησε το υπουργείο Υγείας τον Νοέμβριο του 2019  με το ποσό των 200.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

propoli

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική είναι πλήρως στελεχωμένη με 34 άτομα προσωπικό(παιδοψυχίατρους, νοσηλευτές, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτή, κοινωνικό λειτουργό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό).

Για την λειτουργία της Κλινικής πραγματοποιήθηκε μια σειρά παρεμβάσεων, όπως προέκταση του προγράμματος μηχανογράφησης, τοποθέτηση σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, Η/Υ και τηλεοράσεων, δημιουργία «ήσυχου δωματίου», κουζίνας, τραπεζαρίας, χώρων ιματισμού κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως:

«τα παιδιά και οι ψυχικά ασθενείς αποτελούν για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Το ξενοδοχειακό κομμάτι του Εθνικού Συστήματος Υγείας πρέπει να είναι τέτοιο που να μπορεί να υποδεχτεί τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά και οι υγειονομικοί μας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές καθώς και οι διοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες να μπορούν να εργάζονται σε ένα τέτοιο ποιοτικό χώρο υψηλού επιπέδου και να αποδίδουν καλύτερα.

Με το RRF, το τεράστιο πρόγραμμα το οποίο έχει καταφέρει η κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να φέρει στη χώρα για τους επόμενους μήνες και χρόνια, δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμίσουμε κτιριακά, ενεργειακά, ψηφιακά και από πλευράς εξοπλισμού το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Θέλω να θυμίσω ότι για πολλά χρόνια, για πάνω από μια δεκαετία, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για το ΕΣΥ, η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Από τη πλευρά της η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη δήλωσε πως το υπουργείο Υγείας ενισχύει τις δομές Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα και ειδικά τις δομές που αφορούν στην ψυχική υγεία των παιδιών μας.

«Η πανδημία πίεσε πολύ τα παιδιά και τους εφήβους, περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό, γι’ αυτό το λόγο ενισχύουμε τις δομές μας. Όχι, όμως, μόνο η πανδημία. Η δεκαετής οικονομική κρίση είχε αποδεκατίσει αυτές τις δομές και τις ενισχύουμε τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, ευελπιστώντας να δώσουμε καλύτερες υπηρεσίες και κατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων που έρχονται» τόνισε.

Δείτε επίσης: Β.Κικίλιας: Πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» – 1 δισ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια στην πρόληψη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading