O καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας σχολίασε τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ σε όλους τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών
«Αν πετύχουμε με την υποχρεωτικότητα και εμβολιαστούν οι 60ρηδες και άνω, η εικόνα της πανδημίας της χώρας μας θα αλλάξει τελείως» δήλωσε στον ΣΚΑΙ για τα νέα μέτρα ενώ ειδικότερα για αυτήν την ηλικιακή ομάδα είπε: «το 90% των θανάτων που έχει συμβεί μέχρι τώρα στη χώρα μας είναι στην ηλικία των 60 ετών και άνω, ενώ πρόσθεσε ότι «αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν προστατευμένοι πλήρως θα είχαμε γλιτώσει το 90% των θανάτων και θα είχαμε γλιτώσει ένα αντίστοιχο ποσοστό των διασωληνωμένων που ασκούν πίεση στο ΕΣΥ».
Ο καθηγητής τόνισε για ακόμια μια φορά την ανάγκη του εμβολιασμού: «Πρέπει όλοι οι Έλληνες να εμβολιαστούμε για να σταματήσει ο ιός να κυκλοφορεί άρα πρέπει και οι άλλες ηλικίες να ακολουθήσουν με πολύ μαζικότερο εμβολιασμό»
Είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει δημοκρατικό δικαίωμα στον θάνατο ιδίως αν προκαλώ τον θάνατο και στον άλλον. Για αυτό το κράτος μας λέει να φοράμε ζώνη ασφαλείας θέλουμε δεν θέλουμε. Έτσι με προστατεύει και μου βάζει πρόστιμο αν δεν φοράω».
Σχετικά με την παγκόσμια ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε ότι υπάρχει έλλειψη στέρεων επιστημονικών δεδομένων, ενώ σημείωσε πως σε περίπου 2 θα υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία από τα εργαστήρια.
Είπε όμως παράλληλα πως εαν κάποιος έχει κάνει το εμβόλιο τότε είναι τρομερά προστατευμένος ακόμα και απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον.
Δείτε επίσης: Γιατί ο Μητσοτάκης επέβαλε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους άνω των 60
- Διλήμματα για τις επόμενες γενιές: Ο Παύλος Μαρινάκης ανακοινώνει αλλαγές στην κυβέρνηση
- Καταγγελία της Κολομβιανής Ομοσπονδίας για πολιτική παρέμβαση στους διεθνείς παίκτες
- Διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Μόντι από το Κόμμα του Λαού των Κατσαρίδων στην Ινδία
- Ενίσχυση με Κρίστμας για τον Εθνικό στην υδατοσφαίριση
- Σφοδρή καταδίκη από το ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν για τις ιρανικές επιθέσεις
![]()

