Αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της πανδημίας.
Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε ένα αντιικό χάπι κατά της covid-19 το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics.
Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) της Βρετανίας συνέστησε το φάρμακο αυτό, που περιέχει τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρη, να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με covid-19 και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
Η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα διευκρινίσουν εν ευθέτω χρόνω πώς θα χορηγείται αυτή η θεραπεία κατά της covid-19 στους ασθενείς.
Δείτε επίσης: Κόλαση του Δάντη στη Ρουμανία: Βάζουν τους ασθενείς στα αυτοκίνητα με οξυγόνο ελλείψει ΜΕΘ
- Αναχώρηση για Πολωνία: ΠΑΟΚ έτοιμος για την πρόκληση
- Μεταγραφή-έκπληξη: Ο Θεοδωρίδης από την Αρμίνια στην ΑΕΚ
- Ιστορικά υψηλές επιδόσεις για τη ΘΕΟΝΗ ΑΕ το 2025
- Συναγερμός στον Πειραιά: Διαρροή αερίου σε βενζινάδικο στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση
- Γκολιδάκης: «Το ΕΣΥ αλλάζει – Η Θεσσαλονίκη περνά σε μια νέα εποχή με μεγάλα έργα και υποδομές»
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
