Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση, Πτώση, Πτώση – 1,40%

Με λίγα κεφάλαια, μόλις 12 εκατομμύρια ευρώ η ελληνική αγορά διαλύεται με πτώση άνω του 1,4% το Χρηματιστήριο Αθηνών, τόσο στις τραπεζικές μετοχές, όσο και στις υπόλοιπες μετοχές του Δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

propoli

Οι τράπεζες χάνουν έως 6% % και είναι χαρακτηριστικό ότι απο τις 25 μετοχές του Ftse μόνο ο τίτλος της Motor Oil είναι θετικός.

Η αγορά με αφορμή κάποιες εκθέσεις για νέες εκροές στις μετοχές οδηγείται σε νέα χαμηλά και είναι παράδοξο πως η ελληνική αγορά συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις ενω τα ξένα χρηματιστήρια συνεχίζουν την άνοδο 30 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Πως δικαιολογείται η πτώση της κεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με απώλειες άνω του 20% όταν η αγορά δεν έχει δει καν τα αποτελέσματα 9μηνου;

Η αδυναμία εξάλειψης της αβεβαιότητας για τα κόκκινα δάνεια είναι το «αγκάθι» ωστόσο η αγορά έχει υπόψη της δυο σχέδια και ο επόπτης ακόμη δεν έχει αντιδράσει. Συνεπώς η πτώση σε επίπεδα άνω του 60% για τις τράπεζες είναι υπερβολική.

Τα short funds συνεχίζουν απτόητοι να σορτάρουν τις τράπεζες εναλλάσσοντας τα ποσοστά τους, κι ο μοναδικός δρόμος για την ελληνική αγορά είναι μόνο πτώση.

Η μετοχή της Eurobank χάνει 6,06% στα 0,456 ευρώ. Βουτιά 2,64% για την Πειραιώς στα 0,997 ευρώ. Με πτώση 3,78% η Εθνική στα 1,068 ευρώ.

Πτώση 2,31% για την Alpha bank στα 1,182 ευρώ. Πτώση 1,81% για την ΔΕΗ στα 1,247 ευρώ. Με πτώση πάνω απο 2% οι μετοχές του ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίου.

Loading