Σοκ στη Μύκονο: μηχανικός παραδέχεται πως θα εκδώσει άδεια υπό καθεστώς απειλών – ηχητικά ντοκουμέντα από την Πολεοδομία

Σοκ στη Μύκονο: μηχανικός παραδέχεται πως θα εκδώσει άδεια υπό καθεστώς απειλών – ηχητικά ντοκουμέντα από την Πολεοδομία

Ηχητικά ντοκουμέντα από την Πολεοδομία φέρνουν στο φως νέο κύκλο καταγγελιών για διαφθορά και παρατυπίες σε χιλιάδες υποθέσεις αυθαιρεσιών, την ώρα που οριστικό λουκέτο μπαίνει στην Πολεοδομία Μυκόνου.

Την υπόθεση χειρίζεται το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, οι γνωστοί Ράμπο, ενώ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και, σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν βρεθεί πολεοδομικές παραβάσεις που δεν ελέγχθηκαν, πρόστιμα που δεν εισπράχθηκαν και εκθέσεις αυτοψίας που φέρεται να έχουν χαθεί.

Το MEGA δημοσιοποιεί ηχητικά ντοκουμέντα που αποτυπώνουν το κλίμα φόβου και πίεσης που, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις συνομιλίες, επικρατεί στη συγκεκριμένη Πολεοδομία.

Σε μία από τις ηχογραφήσεις, σε συνομιλία μηχανικού με τοπικό παράγοντα, ακούγονται μεταξύ άλλων:

– Γαμώ την π… του

– Βάλτο λίγο

– Ε, αυτό κάνω. Έχει γεμίσει η χώρα τέτοια, έχει γεμίσει η χώρα π… Έχει γεμίσει χίλια πράγματα και με εκβιάζεις… Γ… το σπίτι σου γ….

Θα το κάνω διότι φοβάμαι

Σε άλλο σημείο του ηχητικού, ο μηχανικός φέρεται να λέει ότι θα προχωρήσει στην έκδοση άδειας, την οποία όπως υποστηρίζει δεν θα έπρεπε να υπογράψει, επειδή φοβάται για τη ζωή του.

-Είπε παραιτούμαι θα παραιτηθώ μετά

-Δηλαδή σε εκβιάζει ο άλλος κι εσύ θα κάτσεις να υπογράψεις κάτι που απαγορεύεται να υπογράψεις και θα έχεις απέναντι το δήμαρχο;

-(Όνομα) θα το κάνω διότι φοβάμαι

Ο συνομιλητής του τον καλεί να μην υποκύψει στον εκβιασμό και να κινηθεί νομικά, όμως ο μηχανικός επιμένει ότι θα προχωρήσει στην άδεια λόγω του τρόμου που, όπως λέει, αισθάνεται.

-Τι φοβάσαι ρε συ …; Γιατί δεν πας να του κάνεις ασφαλιστικά μέτρα ρε φίλε;

-Όχι… Ασφαλιστικά κάντε του εσείς εγώ την άδεια θα την εκδώσω

-Επειδή σε απειλεί. Θα την εκδώσεις επειδή σε απειλεί;

-Αυτό το ξέρεις εσύ, δεν το ξέρουνε

-Μα το ξέρουνε κι όλοι στην τεχνική εκεί πάνω που το ακούσανε που σε απειλούσε κι όλος ο δήμος εδώ που μας έβαλες το ηχητικό, όλοι μας το γνωρίζουμε

Απομακρύνθηκε ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας, ενώ η έρευνα των Ράμπο για την Πολεοδομία Μυκόνου βρίσκεται σε εξέλιξη, με απόφαση του δημάρχου του νησιού, Χρήστου Βερώνη.

Πριν από την απομάκρυνσή του είχε σταλεί έγγραφο της Εισαγγελίας προς τον Δήμο, στο οποίο αναφερόταν ότι σε βάρος του επικεφαλής της υπηρεσίας διεξάγεται έρευνα για κακουργηματικές πράξεις, μεταξύ άλλων για απιστία κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία και πλαστογραφία.

Στο σπίτι του προϊσταμένου, κατά την αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν έγγραφα της υπηρεσίας και ένας αμφορέας, για τον οποίο εξετάζεται αν εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Η Εισαγγελία Κυκλάδων έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες έρευνα για τη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Στις 17 Σεπτεμβρίου η Υπηρεσία Δόμησης Μυκόνου τέθηκε υπό αστυνομική φρούρηση και στο νησί μετέβη κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου, προκειμένου να ελέγξει τους φακέλους και το αρχείο της Υπηρεσίας Δόμησης Μυκόνου.

Η Πολεοδομία Μυκόνου έχει βρεθεί επανειλημμένα τα προηγούμενα χρόνια στο μικροσκόπιο των Αρχών, σε ένα νησί όπου η αυθαίρετη δόμηση και οι πολεοδομικές παραβάσεις αποτελούν διαχρονικό ζήτημα. Στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, εισαγγελικές παραγγελίες που παρέμεναν σε εκκρεμότητα και δεν είχαν απαντηθεί από την υπηρεσία.

Loading

Play