Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα σε ταβέρνα στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν μεθυσμένος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε πάνω στα τραπεζοκαθίσματα του καταστήματος.
Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν τρία άτομα και σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.
Το περιστατικό συνέβη στην οδό Αγαμέμνονος, στον Εύοσμο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 45χρονος οδηγός, αλβανικής καταγωγής, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι μετρήσεις στις οποίες υποβλήθηκε από αστυνομικούς της Τροχαίας έδειξαν 0,77 mg/l και 0,74 mg/l εκπνεόμενου αέρα, δηλαδή σχεδόν τετραπλάσιο ποσοστό από το νόμιμο όριο των 0,25 mg/l. Ο οδηγός συνελήφθη στο σημείο.
Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Όπως φαίνεται στο υλικό, επικρατεί πανικός, ενώ ο οδηγός επιχειρεί να κάνει όπισθεν αμέσως μετά την πρόσκρουση.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (11-10-2026), 45χρονος αλλοδαπός, καθώς κινούμενος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών θαμώνων και τις υλικές ζημιές του καταστήματος.
Σε έλεγχο μέθης που του πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Οι μαρτυρίες
Αν δεν υπήρχαν οι ζαρτινιέρες, θα είχαμε κηδείες, δήλωσε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας, σημειώνοντας ότι η κατασκευή ανέκοψε την πορεία του οχήματος.
Αισθάνομαι τυχερή μέσα στην ατυχία μου, ανέφερε θαμώνας που τραυματίστηκε στο κεφάλι και τα πλευρά. Το αυτοκίνητο ερχόταν με τεράστια ταχύτητα, πρόσθεσε. Άλλη αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε ότι το όχημα μπήκε στον χώρο χωρίς να πατήσει καθόλου φρένο, ενώ ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας όπισθεν.
Το αυτοκίνητο ερχόταν με τεράστια ταχύτητα, είπε ο τραυματισμένος θαμώνας, περιγράφοντας τη στιγμή της σύγκρουσης.
![]()
