Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Έργα καθαρισμού για τον καθαρισμό της τάφρου “Βαρδαρόβαση”

Έργα καθαρισμού στην τάφρο Βαρδαρόβαση, όπου στο παρελθόν έχουν καταγραφεί πλημμυρικά φαινόμενα, πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η τάφρος έχει συνολικό μήκος 19 χιλιόμετρα ενώ το έργο αφορά στις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας και Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και συμπλήρωσης των αναχωμάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας υπέγραψε τη σύμβαση για τον καθαρισμό της τάφρου, στην πλημμυρικά ευαίσθητη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος ενώ σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι έχουν προγραμματιστεί στο νέο ΕΣΠΑ νέα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 60 εκατ. ευρώ, τα οποία θα θωρακίσουν άλλες 30 περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, προσφέροντας ασφάλεια και προστασία σε 150.000 ανθρώπους. Επιπλέον ανέφερε ότι η Περιφέρεια ήδη έχει καταστήσει 25 περιοχές πιο ασφαλείς απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, με ισάριθμα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα.

propoli

Δείτε επίσης: Στ. Αγγελούδης: «Από το 2019 υπάρχουν ανείσπρακτες μη βεβαιωμένες οφειλές 11,5 εκατ. ευρώ – Η ελλιπής καθαριότητα μετέτρεψε την πόλη σε υγειονομική βόμβα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading