Η Opel παρουσίασε το νέο Opel Rocks-e

Η Opel παρουσίασε το διθέσιο όχημα SUM. Το νέο Opel Rocks-e συμβολίζει τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και το οποίο στη Γερμανία, μπορούν ήδη να το οδηγούν νεαρά άτομα ηλικίας από 15 ετών με δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας AM1.

Με το διθέσιο όχημα μήκους 2,41 μέτρα, η Opel συνεχίζει την ηλεκτρική της επέλαση.

propoli

Η τιμή εκκίνησης για το νέο Opel Rocks-e στη Γερμανία θα είναι σαφώς μικρότερη από την αντίστοιχη ενός μικρού αυτοκινήτου, ενώ το μηνιαίο κόστος μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing) θα είναι παρόμοιο με αυτό του εισιτηρίου σε δημόσιο μέσο μεταφοράς.

Το Rocks-e θα διατίθεται για παραγγελία online ή απευθείας σε επιλεγμένους διανομείς Opel από το φθινόπωρο στη Γερμανία, ενώ οι περισσότερες αγορές θα ακολουθήσουν το 2022.

Το νέο Opel Rocks-e είναι απλά διαφορετικό: ένα μικρό όχημα μηδενικών ρύπων για δύο άτομα με στυλ και μικρό ενεργειακό αποτύπωμα στην πόλη.

Έχει μήκος 2,41μ. πλάτος 1,39μ. (χωρίς εξωτερικούς καθρέπτες) και ζυγίζει μόλις 471 κιλά.

Προσφέρει αυτονομία έως 75 χιλιόμετρα, αναπτύσσοντας ταχύτητα έως 45 χλμ/ώρα.

Αυτό το καθιστά ιδανικό για καθημερινή χρήση στην πόλη – όχι μόνο για νεαρούς οδηγούς, αλλά και για όσους επιθυμούν να πηγαινοέρχονται στη δουλειά με μηδενικούς ρύπους και δεν θέλουν να χάνουν χρόνο αναζητώντας χώρο στάθμευσης στον προορισμό τους.

Οι τροχοί 14″ και ο κύκλος στροφής των 7,20 μέτρων καθιστούν το Rocks-e ιδανικό για την πόλη, ικανό να διαχειριστεί τις κλειστές στροφές και να χωρέσει σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Η μπαταρία 5.5 kWh μπορεί να φορτίζεται πλήρως σε 3,5 ώρες περίπου μέσω μιας στάνταρ οικιακής πρίζας.

Το συνοδευτικό καλώδιο φόρτισης μήκους τριών μέτρων βρίσκεται συνεχώς μέσα στο SUM και απλά το τραβάς από την πόρτα του συνοδηγού όταν χρειάζεται.

Η Opel προσφέρει έναν αντάπτορα για φόρτιση σε δημόσιο σταθμό.

Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, το νέο Rocks-e προσφέρει χώρο αποσκευών 63 λίτρων στην περιοχή των ποδιών του συνοδηγού, ενώ υπάρχει και ένα έξυπνο άγκιστρο για μία τσάντα μεγέθους XXL.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading