Η ενεργοποίηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας από την Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων Enaon EDA σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την τοπική κοινωνία, προσφέροντας πρόσβαση σε καθαρή και οικονομική ενέργεια. Η τελετή αφής φλόγας πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, παρουσία της Διευθύνουσας Συμβούλου της Enaon EDA, κας Francesca Zanninotti, του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, και άλλων τοπικών φορέων.
Η κα Zanninotti δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Αλεξάνδρεια», προσθέτοντας ότι έχουν υπογραφεί περισσότερες από 270 συμβάσεις σύνδεσης, με τις πρώτες βιομηχανικές μονάδες να έχουν ήδη συνδεθεί. Σημαντικά έργα έχουν ολοκληρωθεί και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικό μήκος δικτύου 255 χιλιόμετρα.
Η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κα Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, τόνισε τη σημασία της ενεργοποίησης του δικτύου, υπογραμμίζοντας ότι «δημιουργεί σύγχρονες ενεργειακές υποδομές σε έξι πόλεις». Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας χαρακτήρισε την ενεργοποίηση ως απόδειξη της δυνατότητας της ελληνικής περιφέρειας να υλοποιεί σημαντικά έργα.
Η Enaon EDA επισημαίνει ότι η ενεργοποίηση του δικτύου ολοκληρώνει τον κύκλο των συγχρηματοδοτούμενων έργων στην Κεντρική Μακεδονία, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
![]()

