Με τη δημιουργία της Δάκος Βιομηχανίες Τροφίμων, οι δύο ιστορικές ελληνικές επιχειρήσεις, Μύλοι Δάκου και Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος, ενώνουν τις δυνάμεις τους. Η συγχώνευση αυτή, που περιλαμβάνει την απορρόφηση της Βιομηχανίας Ζυμαρικών Ήλιος από τους Μύλους Δάκου, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού οργανισμού στον τομέα των τροφίμων.
Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, οι δύο εταιρείες παρουσίασαν το όραμα και τη στρατηγική τους για το μέλλον. Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες rebranding, με τις νέες μακέτες να αναμένονται στην αγορά από τον Σεπτέμβριο. Η αλλαγή αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω της παρωχημένης αισθητικής των προηγούμενων λογότυπων.
Η Δάκος Βιομηχανίες Τροφίμων προχωρά σε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην αλευροποιία και τα 5 εκατ. ευρώ στη ζυμαρική παραγωγή. Οι επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν κυρίως από ίδια κεφάλαια, με περιορισμένη συμμετοχή επιδοτήσεων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό και επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής, αύξηση των αποθηκευτικών χώρων και αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Η νέα εταιρική δομή διαθέτει τρεις εγκαταστάσεις και αναμένεται να έχει κύκλο εργασιών 21 εκατ. ευρώ το 2025, απασχολώντας 140 εργαζόμενους.
Στόχος της Δάκος Βιομηχανίες Τροφίμων είναι η ενίσχυση των εξαγωγών, οι οποίες σήμερα αντιστοιχούν στο 21% του κύκλου εργασιών, με σκοπό τον διπλασιασμό τους έως το 2030. Η στρατηγική ανάπτυξης περιλαμβάνει την αξιοποίηση συνεργειών και την είσοδο σε νέες αγορές.
![]()

