Η ΕΛΟΠΥ προάγει τη βιωσιμότητα στην ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια

Η ΕΛΟΠΥ προάγει τη βιωσιμότητα στην ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ενισχύει στρατηγικά τον διάλογο για την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια, στηρίζοντας συνέδρια και εκδηλώσεις. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσω αυτών επιδιώκει να φέρει πιο κοντά την επιστημονική κοινότητα, τους επαγγελματίες του χώρου και την κοινωνία, και να προβάλλει το δυναμισμό και τις προοπτικές του βασικού πυλώνα της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής.

Στο 1ο Συνέδριο Food Forward from Farm to Table, η υπεραλίευση, οι τιμές των ψαριών εκτροφής και ο ρόλος της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, συζητήθηκαν από τον Απόστολο Τουραλιά, πρόεδρο ΕΛΟΠΥ, και το Νεκτάριο Νώτη, CEO Notice Content & Services, εμπνευστή του συνεδρίου. Η ΕΛΟΠΥ προσέφερε δείπνο με φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece, μαγειρεμένα με ασιατικό twist.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία (ΕΛΔΕ) και η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, η ΕΛΟΠΥ παρέλαβε βραβείο για το ρόλο και τη συνεισφορά της στην βελτίωση των διατροφικών συνηθειών. Η Κατερίνα Λύτρα, επιστημονική διευθύντρια της ΕΛΟΠΥ, συμμετείχε στο panel «Η διατροφή για Ευ Ζην- η κατανάλωση ψαριού ως κλειδί ευζωίας». Προσφέρθηκαν εδέσματα από φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece.

Με στόχο τη στήριξη της Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο, η ΕΛΟΠΥ συμμετείχε στο AGROWN Conference. Ο Κωνσταντίνος Μπόκας, ταμίας και μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, αναφέρθηκε στην αγωνία των φοιτητών για τη μελλοντική τους επαγγελματική πορεία στο φθίνον παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Η Ισμήνη Μπογδάνου, διευθύντρια Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ, μίλησε για τη σημασία της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων στη διαμόρφωση των μελλοντικών ηγετών του κλάδου, τονίζοντας ότι τα έξι ετήσια βραβεία αριστείας που προσφέρει η ΕΛΟΠΥ στους μεταπτυχιακούς φοιτητές Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας αποτελούν στρατηγική επένδυση στη γνώση και στο ανθρώπινο κεφάλαιο.

Στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων Δημοσίου, ο Απόστολος Τουραλιάς ανέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα, τη σημασία της συνεργασίας, της γνώσης και της βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου. Επίσης, υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο των ιχθυολόγων στη διασφάλιση της ποιότητας και της προόδου της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Loading

Play