Η Poetics φέρνει το Immersive Cinema στην Αποθήκη της Τεχνόπολης

Η Poetics φέρνει το Immersive Cinema στην Αποθήκη της Τεχνόπολης

Βιογραφική ταινία Εικονικής Πραγματικότητας (VR) για τη Yumi Chiba, την πρώτη γυναίκα σεφ που απέκτησε τον τίτλο sushi master, θα προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία που συνδυάζει την τέχνη και την τεχνολογία. Στην Αποθήκη της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, η start-up Poetics με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα δημιουργήσει ένα mini pop-up cinema.

Μετά την επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη, η Poetics φέρνει το Immersive Cinema στην Αθήνα στις 24 και 25 Ιανουαρίου, όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήρως εμβυθιστικές (immersive) ταινίες. Η ομάδα της Poetics θα καθοδηγεί τους θεατές, εξηγώντας τους τη διαδικασία ώστε να νιώθουν ασφάλεια και οικειότητα.

Οι ταινίες προέρχονται από σημαντικά φεστιβάλ κινηματογράφου και η επιλογή θα γίνεται κατά την προσέλευση στον χώρο, με κάθε προβολή να διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Αυτή η νέα καλλιτεχνική προσέγγιση θα επιτρέψει στο κοινό να βιώσει τον κινηματογράφο και το ντοκιμαντέρ με έναν εντελώς καινοτόμο τρόπο.

Ημερομηνίες: 24-25 Ιανουαρίου

Χώρος: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ημέρες Art/Tech by COSMOTE Telekom

Αξιοσημείωτο είναι πως το πρώτο pop-up VR cinema στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασε τις προσδοκίες των ιδρυτών της Poetics με πάνω από 500 προβολές. Η θετική ανταπόκριση του 95% των θεατών αποδεικνύει το ενδιαφέρον του κοινού για αυτό το νέο καλλιτεχνικό μέσο.

Loading

Play