Ανακαλύψτε την αξία της καριέρας στον Λιμενικό Σώμα, γεμάτη προκλήσεις και ηρωισμούς. Κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των 53 νέων λιμενοφυλάκων που ανήκουν στην εκπαιδευτική σειρά 2023-24, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στην καριέρα που απαιτεί υπερηφάνεια, πατριωτισμό, και ομαδικό πνεύμα. Ο Υπουργός επισήμανε τη σημαντική ευθύνη που φέρουν με την ένταξή τους στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και τους συνεχάρη για την επιλογή τους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Νικολάου Κρασσά, εκπρόσωπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νίκαιας, Αλεξίου.
Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Κικίλιας τόνισε την αξία της πίστης στην πατρίδα και στο καθήκον, επισημαίνοντας ότι «οι προηγούμενοι συνάδελφοί σας έχουν αγωνιστεί με αυτοθυσία και επαγγελματισμό για να σώσουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές». Ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νέοι λιμενοφύλακες θα τιμήσουν τον όρκο τους και θα διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο που απαιτεί η ιστορία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ανώτατοι αξιωματούχοι του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των Αντιναυάρχων Τρύφωνα Κοντιζά και Χρήστο Κοντορουχά.
in.gr
![]()
