Naval Group: Η πέμπτη εκδήλωση εταίρων στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης

Naval Group: Η πέμπτη εκδήλωση εταίρων στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης

Την πέμπτη κατά σειρά εκδήλωση “Ημέρες Εταίρων Έρευνας & Ανάπτυξης” διοργάνωσε η Naval Group, με τη συμμετοχή των ελληνικών βιομηχανικών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών εταίρων της. Στις 21 και 22 Μαΐου 2025, η Naval Group συγκέντρωσε περισσότερες από 100 ελληνικές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για την πέμπτη διοργάνωση των “Ημερών Εταίρων Έρευνας & Ανάπτυξης”. Η ετήσια αυτή εκδήλωση έχει στόχο την προώθηση της συνεργασίας με ελληνικούς εταίρους και την ενίσχυση των συμπράξεων στον τομέα της Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας.

Φέτος, οι Ημέρες Εταίρων Έρευνας & Ανάπτυξης διοργανώθηκαν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες: στην Αθήνα, για πέμπτη φορά, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), με την υποστήριξη του ΣΕΚΠΥ και της ΕΛΕΒΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πλοίαρχος Σωκράτης Καραμούτας, Διευθυντής Προγραμμάτων Άμυνας & Συμβάσεων στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), εκφώνησε τον εναρκτήριο λόγο και τόνισε τη σημασία της καινοτομίας και της συνεργασίας στον τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας για την υποστήριξη της ανάπτυξης των ελληνικών ναυτικών δυνατοτήτων. Επιβεβαίωσε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία της Naval Group για την ενίσχυση και εμβάθυνση μιας αποδοτικής συνεργασίας.

Στην εκδήλωση στην Αθήνα, ο στόχος ήταν η εστίαση στα σύνθετα υλικά, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και βιομηχανικούς εταίρους, καθώς και με τη Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ενώ παράλληλα εξετάστηκαν νέα αντικείμενα όπως τα drones, σε συνεργασία με την ΕΛΚΑΚ, το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας Άμυνας. Στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θεσσαλονίκη, η έμφαση δόθηκε στο κρίσιμο θέμα της κυβερνοασφάλειας.

Αρκετά έργα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή της Naval Group και Ελλήνων εταίρων, έχουν ήδη αποφέρει επιτυχημένα αποτελέσματα. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά ακόμη έργα: το DTHOR για συστήματα παρακολούθησης πλοίων νέας γενιάς, το AINCEPTION για εργαλεία εντοπισμού εισβολών με χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε επιχειρήσεις κυβερνοάμυνας και το CALIPSO για καινοτόμες λύσεις πρόωσης με μείωση εκπομπών ρύπων.

Loading

Play