Πάνω από 35 μέλη της πολιτοφυλακής των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε σειρά εκρήξεων
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε απόψε την ευθύνη για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν, σύμφωνα το «πρακτορείο» των τζιχαντιστών, το Amaaq, στο κανάλι του στο Telegram.
Σχετικά με τις επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες Σάββατο και σήμερα, η οργάνωση αναφέρει πως «Περισσότερα από 35 μέλη της πολιτοφυλακής των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε σειρά εκρήξεων».
Έως τώρα δεν υπάρχει καμία τοποθέτηση από τους Ταλιμπάν σχετικά με τον απολογισμό αυτόν.
Πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις στην Τζαλαλαμπάντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ναντζαρχάρ. Οι πηγές αυτές επικαλέστηκαν πληροφορίες από νοσοκομεία και αυτόπτες μάρτυρες.
Δείτε επίσης: Επίθεση εναντίον των Ταλιμπάν – Δύο νεκροί από έκρηξη σε αυτοκίνητο
- Στη Μέση Ανατολή: Ο ρόλος των F-35 και οι τελευταίες εξελίξεις
- Η ευρωπαϊκή αγορά λογισμικού προσελκύει επενδυτικό ενδιαφέρον
- Το κρίσιμο στοίχημα για τις αλυσίδες casual dining
- Οι επιπτώσεις από την πιθανή κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ από το Ιράν
- «Η αναγκαία αποκλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr