Δασικές πυρκαγιές επιχειρούσε να σβήσει ελικόπτερο στη νότια Αργεντινή όταν συνετρίβη – Δύο νεκροί
Το περιστατικό συνέβη σήμερα, τη στιγμή που πάνω από 200 πυροσβεστικά οχήματα παλεύουν με τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάει στο Εθνικό Πάρκο Ναουέλ Ουάπι και σε άλλες περιοχές της Παταγωνίας.
Η κυβέρνηση είχε νοικιάσει το ελικόπτερο που συνετρίβη στην περιοχή του Κουιλέν, με δύο μέλη του πλρώματος να βρίσκουν τραγικό θάνατο.
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Περιβάλλοντος (Cofema) και το υπουργείο Περιβάλλοντος έχουν κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δηλώνοντας: «Αντιμετωπίζουμε ένα σενάριο που ίσως επαναληφθεί, δηλαδή μια περίοδο παρατεταμένης ξηρασίας. Πιθανότατα είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής».
Δείτε επίσης: Κένυα: Συμπλοκές μεταξύ βουλευτών στο κοινοβούλιο
- Σοκ στην Κολομβία: Πέντε δημοσιογράφοι δέχθηκαν επιθέσεις από αστυνομικούς στις διαδηλώσεις
- Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει την πρόοδο στις συνομιλίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
- Οριακή μάχη στη Βραζιλία: Ο Φλάβιο Μπολσονάρου προηγείται έναντι του Λούλα
- Βουλή: Άκης Σκέρτσος για την προστασία των παιδιών μας – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερήσουμε άλλο»
- Εμβόλιο κατά του καρκίνου: Moderna και Merck ανακοινώνουν αποτελέσματα και οι μετοχές πέφτουν
![]()
