Μαρία Μανούκα «Τι (πραγματικά) θέλει ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου για το στρατόπεδο Ζιάκα; Και τελικά ποιος κυβερνά αυτόν τον δήμο;»

Με αφορμή δημοσίευμα γνωστής ιστοσελίδας, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Κώστα Σωτηράκη, αναφορικά με την πρόταση της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» και υποψήφια Δήμαρχος, Μαρία Μανούκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Άλλα το πρωί, άλλα το μεσημέρι, άλλα το βράδυ…. Δυστυχώς τον δήμο μας διοικεί μια δημοτική αρχή δίχως… αρχή, μέση και τέλος όπως αποδεικνύεται από τη “θολή” στάση που κρατά στο θέμα της ανάδειξης και αξιοποίησης της έκτασης των 124 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα, ένα μήνα μετά την εξαγγελία του κυβερνητικού σχεδίου.

propoli


Και λέω “θολή”, διότι κανένας συνδημότης μας δεν έχει καταλάβει μέχρι σήμερα ποιο είναι το σχέδιο της δημοτικής αρχής για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά την ποιότητα ζωής μας. Διότι οι προτάσεις των στελεχών της μεταλλάσσονται ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται. Άλλα ισχυρίζονται σε ημερίδες, άλλα στο δημοτικό συμβούλιο, άλλα λένε στους δημοσιογράφους. Είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος Κλέανθης Μανδαλιανός και ο αντ’ αυτού του, Κώστας Σωτηράκης, έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους και έχουν μπερδέψει την τοπική κοινωνία.


Μιλώντας, για παράδειγμα, στην ημερίδα της εφημερίδας “Μακεδονία” για τις προκλήσεις της ισόρροπης ανάπτυξης στη δυτική Θεσσαλονίκη ο κ. Μανδαλιανός δήλωνε “χαρούμενος” για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ζιάκα και εμφανιζόταν θετικός στην κατασκευή κατοικιών. “Δεν μας πειράζει να γίνουν κοινωνικές κατοικίες. Να γίνουν κοινωνικές κατοικίες γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν την ανάγκη για φθηνή στέγη και αυτό πρέπει να το αφουγκραστούμε και να το δεχτούμε” δήλωνε πριν μερικές εβδομάδες.


Όμως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει αντίθετη άποψη από τον πολιτικό του προϊστάμενο, απορρίπτει το κυβερνητικό σχέδιο (άραγε μόνος του;) και μιλά για υπερτοπικό πάρκο πρασίνου-πολιτισμού-αθλητισμού-ήπιας αναψυχής.


Που βρίσκεται η αλήθεια;


Εν τέλει θα μας πει κάποιος υπεύθυνα ποια είναι η πρόταση του δήμου για το στρατόπεδο Ζιάκα και με ποιον τρόπο αυτή η πρόταση (αν υπάρχει) θα πραγματοποιηθεί;

Aliri

Ποιος αποφασίζει για τη στόχευση του δήμου; Ο Δήμαρχος ή οι αντιδήμαρχοι;

Και σε τελική ανάλυση ποιος διοικεί αυτόν το δήμο;

Δείτε επίσης: Βαγγέλης Γεωργίου (Λακούβας): Δίπλα στη Μαρία Μανούκα με τον συνδυασμό «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου»

Loading