ΛΑΡΚΟ: Για ένα χρόνο παρατείνεται η ειδική διαχείριση – Ρυθμίσεις για τους εργαζομένους

Παρατείνεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με τους εργαζόμενους της εταιρείας έως το τέλος του 2023.

Δύο σημαντικές ρυθμίσεις για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενούς της, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο τελευταίο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που ξεκινά σήμερα η συζήτησή του στη Βουλή, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο.

propoli

Ειδικότερα: Παρατείνεται η ειδική διαχείριση της εταιρείας έως τις 7 Φεβρουαρίου 2024, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διάθεση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ και του Δημοσίου στον επενδυτή που προέκυψε μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο παράλληλων διαγωνιστικών διαδικασιών που διενεργήθηκαν από την Ειδική Διαχείριση και από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η χορηγούμενη παράταση κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να ολοκληρωθούν:

Η υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης μεταξύ της ειδικής διαχείρισης και του επιτυχόντα επενδυτή.

Η υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης μεταξύ Δημοσίου και επιτυχόντος επενδυτή στον διαγωνισμό που διεξήγαγε το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Δημοσίου και η συντήρηση του Συγκροτήματος Εργοστασίου Λάρυμνας, έως την εγκατάσταση του επενδυτή.

Η ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων

Παρατείνεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με τους εργαζόμενους της εταιρείας έως το τέλος του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Κατώτατος μισθός: Στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου

Loading