Στ. Αγγελούδης: «Το χαμόγελο μικρών μαθητών δείχνει τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο»

Ο Στέλιος Αγγελούδης έδωσε το «παρών» στο Νεανικό Μαθητικό Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στο Νεανικό Μαθητικό Φεστιβάλ «Μαζί!» συμμετείχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, δίνοντας συγχαρητήρια στους εμπλεκόμενους φορείς της δράσης.

propoli

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Με μεγάλη μου χαρά συμμετείχα στο Νεανικό – Μαθητικό Φεστιβάλ με τίτλο “Μαζί!”, που διοργάνωσαν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ένα δίκτυο σχολείων, που συμμετέχει σε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων, δημιουργήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους με στόχο να δουλέψουν οι μαθητές και οι μαθήτριες πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές.

Τα παιδιά εργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις, ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη.

Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αυτής της δράσης. Τους περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη χρονιά!

Δείτε επίσης: Ακραία ρητορική από υποψήφια της ΝΔ: «Γνωστοί ανθέλληνες στον ΣΥΡΙΖΑ – Συγγνώμη αν σας προσέβαλα»

Loading