Αίγυπτος: Τρεις νεκροί κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά της τρομοκρατίας

Αίγυπτος: Τρεις νεκροί κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά της τρομοκρατίας

Αίγυπτος: Επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας προκαλεί τρεις θανάτους και αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τον Χασμ. Η πρόσφατη επιχείρηση των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας, που είχε ως στόχο την αποτροπή τρομοκρατικής συνωμοσίας, προκάλεσε τον θάνατο τριών ατόμων, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Η επιχείρηση, που αποδόθηκε στο κίνημα Χασμ, το οποίο θεωρείται ο ένοπλος βραχίονας των Αδελφών Μουσουλμάνων – μιας παράταξης που είναι εκτός νόμου στην Αίγυπτο εδώ και πάνω από δέκα χρόνια – πραγματοποιήθηκε σε πυκνοκατοικημένο προάστιο του Καΐρου.

Κατά τη διάρκεια της εφόδου, δύο ύποπτοι άρχισαν να ρίχνουν πυρά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και του περιβάλλοντος χώρου, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν έναν διερχόμενο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ένας από τους υπόπτους είχε προηγούμενη στρατιωτική εκπαίδευση σε γειτονική χώρα. Η επιχείρηση οργανώθηκε βάσει πληροφοριών που υποδείκνυαν ότι το κίνημα Χασμ ετοιμαζόταν να αναβιώσει τις εχθρικές του δραστηριότητες, στοχεύοντας σε εγκαταστάσεις ασφαλείας και οικονομικές υποδομές.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει τα ονόματα πέντε φερόμενων ηγετών της συνωμοσίας, όλοι τους μέλη του κινήματος Χασμ, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια ποινή για σειρά επιθέσεων που διαπράχθηκαν στην Αίγυπτο. Μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, η κυβέρνηση του προέδρου Σίσι υποστηρίζει ότι εγγυάται την ειρήνη και την ασφάλεια, ωστόσο οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι μια δεκαετία καταστολής έχει σχεδόν αφανίσει κάθε μορφή διαφωνίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών προήλθε ύστερα από την κυκλοφορία βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν ένοπλους να εκπαιδεύονται στην έρημο, προσδιοριζόμενους με τον Χασμ.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play