Αναμνήσεις από το εξοχικό με λουκουμάδες και μέλι

Αναμνήσεις από το εξοχικό με λουκουμάδες και μέλι

Ανακαλύψτε τη συνταγή για λουκουμάδες με μέλι που φέρνει γλυκές αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια. Η γαστρονομία συχνά συνδέεται με αναμνήσεις και συναισθήματα, και αυτό το άρθρο μας μεταφέρει πίσω σε εκείνα τα μαγευτικά καλοκαίρια στο εξοχικό με τη γιαγιά μας. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, γνωστός σεφ, μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε σε αυτές τις γλυκές μνήμες, παρουσιάζοντας μια συνταγή που θα μας χαρίσει στιγμές απόλαυσης. Μαζί με τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή MEGA Buongiorno, ο σεφ αποκάλυψε τη διαδικασία παρασκευής λουκουμάδων με μέλι, ένα επιδόρπιο που μπορεί να γίνει καθημερινή απόλαυση.

Οι λουκουμάδες μπορεί να φαίνονται απλοί, όμως απαιτούν προσοχή στην παρασκευή τους. Η σωστή δοσολογία των υλικών, υπομονή και λίγη τέχνη είναι απαραίτητα για την επίτευξη του επιθυμητού σχήματος.

Υλικά:

– 1 κιλό αλεύρι

– 850 γρ. νερό

– 100 ml ηλιέλαιο

– 18 γρ. ξηρή μαγιά

– 1 κ.γ. κανέλα

– 1 πρέζα αλάτι

– 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για το σιρόπι:

– 500 γρ. νερό

– 250 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα:

Μέλι

– Κανέλα

– Τριμμένο καρύδι

Διαδικασία:

Αρχικά, τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ξηρή μαγιά και το ηλιέλαιο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο μείγμα προσθέτουμε λίγο κανέλα, μια πρέζα αλάτι και κρυσταλλική ζάχαρη. Αφού ολοκληρώσουμε την προετοιμασία, αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό χώρο για περίπου 1,5 ώρα ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Όταν είναι έτοιμο να τηγανιστεί, σχηματίζουμε τους λουκουμάδες με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τους τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Μόλις ροδίσουν, τους σερβίρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play