Ανακαλύψτε μια απολαυστική συνταγή για ριγκατόνι με κοτόπουλο, προσούτο και κρέμα παρμεζάνας, ιδανική για κάθε περίσταση. Υπάρχουν πιάτα που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι τα πιο υγιεινά και θρεπτικά, αλλά συχνά δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε. Αυτή η συνταγή ανήκει στην κατηγορία του comfort food, ακριβώς όπως την παρουσίασε ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA Buongiorno. Ο Δημήτρης ετοίμασε ένα πιάτο που μας ενθουσιάζει στις δύσκολες στιγμές: ριγκατόνι με κοτόπουλο, προσούτο και κρέμα παρμεζάνας.
Η διαδικασία είναι πανεύκολη, απαιτεί λίγη προσοχή και παρόλο που είναι πλούσια σε θερμίδες, η γεύση της μας ενθουσιάζει. Μια συνταγή ιδανική για να απολαύσετε μετά από μια νύχτα έξω ή έναν χωρισμό.
Τα υλικά:
– 500 γρ ριγκατόνι
– 2 στήθη κοτόπουλου
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 6 φέτες προσούτο
– 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
– 80 γρ βούτυρο
– 350 ml κρέμα γάλακτος
– 100 ml ζωμός κοτόπουλου
– 150 γρ τριμμένη παρμεζάνα
– αλάτι
– πιπέρι
Η διαδικασία:
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε λίγο θυμάρι, το προσούτο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στο τέλος, προσθέτουμε τα ριγκατόνι, τα οποία έχουμε βράσει νωρίτερα, και τα αφήνουμε στο τηγάνι για δύο λεπτά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr