Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης μέσα στη ζέστη του καύσωνα

Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης μέσα στη ζέστη του καύσωνα

Ανακαλύψτε πώς η καλή μέρα του Αρκά συνδυάζεται με την Ημέρα του Παγωτού Βανίλια και τη ζέστη του καλοκαιριού. Ο Αρκάς, στο σκίτσο του για σήμερα, μας παρουσιάζει την Καλημέρα με κόκκινα γράμματα, αποτυπώνοντας τη δυσφορία από τη ζέστη. Η 23η Ιουλίου είναι η Ημέρα του Παγωτού Βανίλια στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσκαλώντας μας να επισκεφτούμε το κοντινότερο ψυγείο.

Η ιστορία του παγωτού έχει τις ρίζες της πολύ πριν, όταν οι άνθρωποι στην Περσική Αυτοκρατορία χρησιμοποιούσαν χιόνι και συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιών για να δημιουργήσουν μια δροσιστική λιχουδιά. Γύρω στο 697 μ.Χ., οι Κινέζοι άρχισαν να καταψύχουν γαλακτοκομικά προϊόντα με αλάτι και πάγο, θέτοντας τα θεμέλια για το παγωτό που γνωρίζουμε σήμερα.

Η Νάπολη της Ιταλίας αναγνωρίζεται ως η γενέτειρα του πρώτου σύγχρονου παγωτού, χάρη στον Αντόνιο Λατίνι, που δημιούργησε ένα σορμπέ με βάση το γάλα το 1642. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Κουάκεροι άποικοι καθόρισαν τις βάσεις της βιομηχανίας παγωτού, ανοίγοντας τα πρώτα καταστήματα σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη.

Η κλασική εικόνα του παγωτού συνδέεται με ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Μπεν Φράνκλιν και ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, που ήταν φανατικοί υποστηρικτές του. Με σημαντικές εξελίξεις, όπως η ευρεσιτεχνία της Νάνσι Τζόνσον το 1843 για τον πρώτο αμερικανικό χειροκίνητο καταψύκτη, το παγωτό έγινε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας.

Στην Ελλάδα, οι παραδοσιακοί παγωτατζήδες χρησιμοποιούσαν μεθόδους που απαιτούσαν κόπο και προσοχή, χρησιμοποιώντας πάγο και αλάτι για να συντηρούν το παγωτό τους. Αυτό το παγωτό παρασκευαζόταν με επιμονή και τεχνική, δημιουργώντας μια πλούσια κρέμα που δροσίζει κάθε καλοκαίρι.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play