Αρκάς: Η Κυριακάτικη Καλημέρα

Αρκάς: Η Κυριακάτικη Καλημέρα

Ανακαλύψτε το νέο σκίτσο του Αρκά και την μοναδική του προσέγγιση στην καθημερινότητα. Ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς μας χαιρετά σήμερα με τον χαρακτηριστικό του τρόπο. Στο σκίτσο της ημέρας απεικονίζεται ένα ζευγάρι στο καθιστικό του σπιτιού τους. Ο άνδρας φαίνεται να παρακολουθεί κάτι στην τηλεόραση, ενώ η γυναίκα, που βρίσκεται πίσω από τον καναπέ, του λέει: «Χάλασε το πλυντήριο, δεν γυρίζει ο κάδος!» Η απάντησή του είναι ευφυής: «Βάλε μέσα το χάμστερ».

Η σημερινή του δημιουργία δεν είναι απλώς μια σάτιρα της καθημερινότητας, αλλά και μια αναφορά στον φυσικό κόσμο των χάμστερ. Αυτά τα τρωκτικά είναι από τη φύση τους νυκτόβια και συχνά παρατηρούμε τη δραστηριότητά τους το βράδυ, όταν, όπως αναφέρει ο Αρκάς, «τα χάμστερ ξυπνούν και αρχίζουν να τρέχουν στην ρόδα τους». Στην άγρια φύση, κρύβονται για να προστατευτούν από θηρευτές και ξυπνούν σπάνια κατά τη διάρκεια της ημέρας για να φάνε ή να πιούν.

Η διατροφή τους βασίζεται σε σπόρους, φρούτα, βλάστηση και έντομα. Μόνο πέντε από τα είδη των χάμστερ έχουν εξημερωθεί, και αυτά χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης. «Το κλουβί τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 τετραγωνικά εκατοστά και να διαθέτει υποστρώμα για να σκάβουν», διευκρινίζει ο Αρκάς. Η ρόδα είναι απαραίτητη για την ψυχαγωγία τους, καθώς στην φύση αυτά τα ζώα διανύουν κάθε βράδυ σημαντικές αποστάσεις.

Η προσθήκη αντικειμένων από φυσικό ξύλο στο κλουβί τους είναι επίσης σημαντική, καθώς τους βοηθά να διατηρούν τα δόντια και τα νύχια τους σε καλή κατάσταση, προσφέροντας ταυτόχρονα ψυχολογική ανακούφιση. Αξιοσημείωτο είναι ότι το σπίτι τους πρέπει να βρίσκεται σε ήσυχο μέρος, ώστε να μην ενοχλούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play