Δημοσίευμα των New York Times: Οι ρωσικές υπηρεσίες θεωρούν την Κίνα εχθρό;

Δημοσίευμα των New York Times: Οι ρωσικές υπηρεσίες θεωρούν την Κίνα εχθρό;

Ανακαλύψεις για τη σχέση ΡωσίαςΚίνας, οι ρωσικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν την Κίνα ως απειλή για την ασφάλεια. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, έχουν ήδη οικοδομήσει μια συνεργασία χωρίς όρια. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, αποκαλύπτεται ένα έγγραφο που φέρνει στην επιφάνεια ανησυχίες σχετικά με την Κίνα, αποκαλώντας την εχθρό. Το έγγραφο, που προέρχεται από το Τμήμα Επιχειρήσεων Αντικατασκοπείας (DKRO) της ρωσικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (FSB), αναφέρει ότι η Κίνα αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το εν λόγω ντοκουμέντο προσφέρει την πιο λεπτομερή εικόνα των απόψεων της ρωσικής αντικατασκοπείας για την Κίνα. Η διαρροή του εγγράφου έγινε από την ομάδα Ares Leaks, αν και οι συνθήκες της αποκάλυψης παραμένουν ασαφείς. Περιγράφει μια τεταμένη και δυναμικά αναπτυσσόμενη μάχη πληροφοριών μεταξύ των δύο χωρών, με το Πεκίνο να επιχειρεί να στρατολογήσει Ρώσους κατασκόπους και να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες στρατιωτικές τεχνολογίες.

Αξιωματούχοι της FSB τονίζουν ότι η Κίνα έχει εντείνει τις προσπάθειές της για στρατολόγηση Ρώσων αξιωματούχων και ειδικών κοντά στη Μόσχα, ενώ η ρωσική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας έχει αρχίσει να εφαρμόζει μέτρα για την αποτροπή αυτών των προσπαθειών.

Αυτή η κατάσταση φέρνει στην επιφάνεια την πολυπλοκότητα των σχέσεων Ρωσίας και Κίνας, η οποία, παρόλο που προβάλλεται ως σύμμαχος, μπορεί επίσης να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη Ρωσία στο μέλλον.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play