Ανακαλύψτε τη συνταγή για δροσιστική τονοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί, ιδανική για το καλοκαίρι. Είναι Αύγουστος και βρίσκεστε στο νησί, απολαμβάνοντας τις διακοπές σας. Αφού έχετε ετοιμάσει τον πρώτο σας καφέ, το επόμενο βήμα είναι να απολαύσετε ένα υγιεινό και δροσιστικό brunch. Μια ιδανική επιλογή είναι η δροσιστική τονοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί, η οποία ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, προσφέροντας φρεσκάδα και γεύση. Αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο λίγα λεπτά για να προετοιμαστεί και είναι σαφώς πιο υγιεινή από έτοιμες επιλογές.
Τα υλικά
– 160 γρ. τόνος σε νερό στραγγισμένος
– 1 μικρό τρυφερό αγγούρι, τριμμένο
– 1 καρότο, τριμμένο
– Λίγο σέλερι και μαιντανό, ψιλοκομμένο
– 1 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
– 1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
– 1 κ.γ. μουστάρδα
– Λίγο χυμό λεμονιού
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Η διαδικασία
Αρχικά, τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε το αγγούρι και το στύβουμε για να απομακρύνουμε τα υγρά. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τον τόνο και τον σπάμε με ένα πιρούνι. Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε τον τόνο, το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και τον μαιντανό, αλατοπιπερώνοντας κατά προτίμηση. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το αγγούρι.
Την ίδια στιγμή, φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού σε μια γκριλέρια με λίγο ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση. Ανακατεύουμε καλά την τονοσαλάτα και την σερβίρουμε πάνω στις ζεστές φέτες ψωμιού. Σημείωση: Αν επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε αβοκάντο, εφόσον είναι ώριμο και μπορεί να λιώσει εύκολα με το πιρούνι. Το αλείφουμε πάνω στο ψωμί και από πάνω προσθέτουμε την τονοσαλάτα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr