Δύο απολαυστικές συνταγές για ψάρι

Δύο απολαυστικές συνταγές για ψάρι

Ανακαλύψτε δύο νόστιμες συνταγές ψαριού που θα δώσουν γεύση στα καλοκαιρινά σας γεύματα. Καλοκαίρι χωρίς ψάρι στο μεσημεριανό τραπέζι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς. Αυτές οι δύο συνταγές είναι ιδανικές για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, προσφέροντας δροσερές και γευστικές επιλογές.

Ψάρι στο φούρνο με πατάτες

Υλικά:

– 2 – 2½ κιλά καθαρισμένο ψάρι

– 5 πατάτες σε στρογγυλές φέτες ½ εκ.

– 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε ροδέλες

– 5 ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

– 200 ml ελαιόλαδο

– 2-3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού

– 2 φύλλα δάφνης

– 2 σκελίδες σκόρδου στη μέση

– 150 ml λευκό ξηρό κρασί

– 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού

– Αλάτι

– Πιπέρι

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι εξωτερικά και μέσα στην κοιλιά. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και τις πατάτες, το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε το ψάρι στο κέντρο. ΓAround, προσθέτουμε τις πατάτες και από πάνω τα κλωνάρια βασιλικού, τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο. Καλύπτουμε με τις ροδέλες ντομάτας και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα με την ένταση του φούρνου.

Ψάρι με εσπεριδοειδή

Υλικά:

– 1 ψάρι μαγιάτικο περίπου 800 γρ.

– 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (ή 1 κ.γ. ξερό)

– 2 πορτοκάλια

– 1 λεμόνι και 2 μοσχολέμονα (ή 3 λεμόνια)

– 100 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και 50 ml για τη σάλτσα

– 2 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο

– Αλάτι

– Πιπέρι

Διαδικασία:

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε το ψάρι, κόβοντας τα φιλέτα σε οκτώ κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, τα μοσχολέμονα και το λεμόνι, κόβοντας τις φλούδες σε λεπτά μπαστουνάκια. Τις τηγανίζουμε ελαφρά σε λάδι και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Χτυπάμε τον χυμό των εσπεριδοειδών με το ελαιόλαδο στο μούλτι, ώστε να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα. Σοτάρουμε ελαφρά το ψάρι σε αντικολλητικό τηγάνι και το σερβίρουμε με τα τηγανισμένα ζουλιέν και τη σάλτσα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play