Δύο συνταγές με γεύσεις από τα ελληνικά νησιά

Δύο συνταγές με γεύσεις από τα ελληνικά νησιά

Ανακαλύψτε γευστικές συνταγές που σας ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά, ιδανικές για κάθε εποχή. Η γαστρονομία της Ελλάδας παραμένει ζωντανή ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής περιόδου. Η συνταγή για παστίτσα με κόκορα φέρνει την αυθεντική γεύση των νησιών στο τραπέζι μας, ενώ οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης προσφέρουν μια ανανεωμένη πρόταση για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις.

### Παστιτσάδα με κόκορα

Υλικά:

– 1 κόκορας γύρω στα 2 κιλά, σε μερίδες

– 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

– 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

– 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

– ¼ φλιτζ. τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί

– 2 φύλλα δάφνης

– 4 ντομάτες στον τρίφτη

– 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη

– 2 κουτ. γλυκού σπετσερικό

– Αλάτι

– Τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι ή πεκορίνο)

Διαδικασία:

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ροδίζουμε τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, αποσύρουμε το κρέας και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε το ξίδι σταδιακά. Ακολουθεί η προσθήκη του σπετσερικού και των φύλλων δάφνης. Όταν επαναφέρουμε τον κόκορα στην κατσαρόλα, η διαδικασία ψησίματος αναδεικνύει τις γεύσεις του πιάτου, με αποτέλεσμα μια πλούσια σάλτσα που συνοδεύει ιδανικά χοντρά μακαρόνια ή ριγκατόνι.

### Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Υλικά:

– 1 κιλό ντοματάκια Σαντορίνης ή ντοματίνια κομμένα στη μέση

– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

– 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

– ½ φλ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

– ½ φλ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

– 3-10 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

– Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία:

Αφού στραγγίξουμε τα ντοματάκια, τα συνδυάζουμε με τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι για να δημιουργήσουμε ένα χυλό. Η προετοιμασία αυτή μας οδηγεί σε έναν ακαταμάχητο συνδυασμό γεύσεων, καθώς τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν μια τραγανή υφή. Μπορούμε να τους σερβίρουμε με μια δροσιστική σως γιαουρτιού για μια επιπλέον γευστική διάσταση.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play