Ανακαλύψτε μια κλασική ιταλική συνταγή για σπαγγέτι cacio e pepe που συνδυάζει απλά υλικά με εξαιρετική γεύση. Τα ζυμαρικά αποτελούν τον ορισμό του comfort food, προσφέροντας μια ιδανική επιλογή για όσους δεν επιθυμούν να αφιερώσουν πολλές ώρες στην κουζίνα, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να απολαύσουν ένα γευστικό πιάτο. Η συνταγή που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συνδυάζει λίγα υλικά και εξαιρετική γεύση, προσφέροντας μια πανεύκολη και γρήγορη λύση. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, ο γνωστός σεφ μαζί με τη Φαίη Σκορδά, μας παρουσίασε την παρασκευή του σπαγγέτι cacio e pepe, μια συνταγή που μπορεί να φαντάζει απλή αλλά είναι σίγουρα νόστιμη και ενδείκνυται για όλους τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.
### Υλικά
– 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6 ή Νο 10
– 150 γρ. βούτυρο
– 250 γρ. πεκορίνο
– 3 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
– 100 ml νερό από τα μακαρόνια
– Αλάτι
### Διαδικασία
Το πρώτο βήμα είναι να βράσουμε τα ζυμαρικά μας, αφαιρώντας τα από τη φωτιά περίπου τρία λεπτά νωρίτερα από το κανονικό, καθώς η διαδικασία θα συνεχιστεί στο τηγάνι. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε λίγο ζωμό από το βράσιμο των ζυμαρικών για την παρασκευή της σάλτσας. Σε ένα ζεστό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει, ακολουθούμενο από λίγο σκορδόλαδο, που θα δώσει ωραία γεύση χωρίς την έντονη γεύση του σκόρδου.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε αρκετό πιπέρι και το καίμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Αμέσως μετά, αυξάνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύοντας καλά. Εν συνεχεία, ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό που κρατήσαμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το πεκορίνο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αν επιθυμούμε περισσότερη σάλτσα, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο ζωμό.
Πηγή περιεχομένου: in.gr