Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε μια γευστική σπιτική πιπερόπιτα με εύκολα υλικά. Όταν αναφερόμαστε στις πίτες, οι περισσότερες σκέψεις μας πηγαίνουν στις παραδοσιακές τυρόπιτες, σπανακόπιτες ή κιμαδόπιτες, που μας προετοίμασαν οι γιαγιάδες και οι μητέρες μας από τα παιδικά μας χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει επιλέξει να μας προτείνει μια διαφορετική και πολύ εύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη πίτα. Ο γνωστός chef παρουσίασε την εκπομπή του MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά, και μας καθοδήγησε στη διαδικασία παρασκευής σπιτικής πιπερόπιτας. Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή, ενώ τα υλικά είναι σχεδόν διαθέσιμα σε όλα τα σπίτια. Έτσι, σε περίπου μία ώρα μπορούμε να απολαύσουμε μια φρέσκια πίτα στο τραπέζι μας.
Τα υλικά:
– 1 συσκευασία Χρυσή Ζύμη Χωριάτικο Φύλλο
– 700 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
– 3 πράσινες πιπεριές
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 4 φρέσκα κρεμμύδια
– 2 αυγά
– 400 γρ. φέτα τριμμένη
– 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
– 60 ml ελαιόλαδο
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό
– 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
– 2 κ.σ. σουσάμι
– αλάτι
– πιπέρι
Η διαδικασία:
Σε ένα ζεστό τηγάνι, σοτάρουμε τα υλικά μας: προσθέτουμε τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και λίγο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και βάζουμε δύο φύλλα στη βάση του. Ρίχνουμε τη γέμιση που ετοιμάσαμε και προσθέτουμε το τυρί ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με ένα ακόμη φύλλο και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σουσάμι στην επιφάνεια. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει η πίτα ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
