Ανακαλύψτε τη συνταγή για λαχταριστούς σπιτικούς λουκουμάδες που θα γίνουν το αγαπημένο σας γλύκισμα. Το γλυκό αυτό είναι στενά συνδεδεμένο με τα σαββατοκύριακα και τις γιορτές, και φυσικά, η συνταγή αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Ο γνωστός chef μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά, για να μας δείξει μια συνταγή για λαχταριστούς σπιτικούς λουκουμάδες. Αυτοί οι αφράτοι λουκουμάδες, περιχυμένοι με μέλι, αποτελούν ιδανική επιλογή τόσο για ένα μικρό σνακ το πρωί όσο και για ένα γλυκό μετά το γεύμα.
Υλικά:
– 1 κιλό αλεύρι
– 850 ml νερό
– 80 ml ηλιέλαιο
– 18 γρ. ξηρή μαγιά
– 2 κ.σ. μέλι
– 1 κ.γ. κανέλα
– 1 κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι:
– 250 ml νερό
– 220 γρ. μέλι
– 1 στικ κανέλας
– 100 γρ. τριμμένο καρύδι
Διαδικασία:
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το νερό, λίγη κανέλα και λίγο μέλι, και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός. Αφού ο χυλός είναι έτοιμος, τον τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά και στη συνέχεια τον βγάζουμε, αφήνοντάς τον σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα, ώστε να φουσκώσει η ζύμη.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε χαμηλή φωτιά. Με το χέρι, παίρνουμε τη ζύμη και με ένα κουταλάκι του γλυκού φτιάχνουμε τους λουκουμάδες, τους οποίους ρίχνουμε έναν έναν στην κατσαρόλα. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε το νερό, το μέλι και το στικ κανέλας και τα ζεσταίνουμε. Όταν οι λουκουμάδες είναι έτοιμοι, τους μεταφέρουμε στο σιρόπι, τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Τέλος, περιχύνουμε με έξτρα μέλι και τριμμένο καρύδι. Οι λουκουμάδες είναι έτοιμοι προς σερβίρισμα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
