Γλυκές συνταγές για το καλοκαίρι: τρεις απολαυστικές προτάσεις

Γλυκές συνταγές για το καλοκαίρι: τρεις απολαυστικές προτάσεις

Ανακαλύψτε τρεις μοναδικές γλυκές συνταγές για το καλοκαίρι, ιδανικές για δροσερές απολαύσεις. Με την καλοκαιρινή περίοδο να πλησιάζει, σας προτείνουμε τρεις γλυκές συνταγές που παρουσιάστηκαν στην κουζίνα της εκπομπής MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά. Οι λουκουμάδες με μέλι είναι μια κλασική επιλογή για καλοκαιρινές γλυκές απολαύσεις. Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες για να τις παρασκευάσετε στο σπίτι και να τις απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Λουκουμάδες με μέλι

Υλικά:

– 1 κιλό αλεύρι

– 850 γρ. νερό

– 100 ml ηλιέλαιο

– 18 γρ. ξηρή μαγιά

– 1 κ.γ. κανέλα

– 1 πρέζα αλάτι

– 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για το σιρόπι:

– 500 γρ. νερό

– 250 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα:

– Μέλι

– Κανέλα

– Τριμμένο καρύδι

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ξηρή μαγιά, το ηλιέλαιο, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για περίπου 1,5 ώρα. Αφού ενεργοποιηθεί η μαγιά, το τοποθετούμε στο ψυγείο. Μόλις βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο, σχηματίζουμε τους λουκουμάδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι.

Γιαουρτόπιτα με σιρόπι από πορτοκάλι

Υλικά:

– 250 γρ. βούτυρο αγελάδος

– 300 γρ. γιαούρτι αγελάδος

– 250 γρ. ζάχαρη

– 3 αυγά

– 50 ml κονιάκ

– 20 γρ. μπέικιν πάουντερ

– 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

– 2 βανίλιες

– 200 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα

– 1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι από πορτοκάλι:

– 300 ml χυμό πορτοκαλιού

– 200 γρ. μέλι

Διαδικασία:

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το μέλι και τα ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα αυγά. Προσθέτουμε το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά. Στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μία ώρα και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι μόλις βγει από το φούρνο.

Tiramisu brownies

Υλικά:

– 250 γρ. ζάχαρη

– 70 γρ. καστανή ζάχαρη

– 150 γρ. βούτυρο

– 150 ml γάλα

– 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

– 220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

– 210 γρ. αλεύρι

– 80 γρ. κακάο

Για την κρέμα:

– 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

– 150 γρ. κρέμα γάλακτος

– 80 γρ. ζάχαρη άχνη

– 1 κάψουλα βανίλιας

Για το σιρόπι:

– 300 ml νερό

– 80 γρ. ζάχαρη

– 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

– 10-12 τμχ. σαβουαγιάρ

– Κακάο για το κοσκίνισμα

Διαδικασία:

Ξεκινάμε με το brownie. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το γάλα, προσθέτουμε τις ζάχαρες, τον καφέ και το κακάο. Όταν ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι. Για το σιρόπι, βράζουμε νερό και ζάχαρη, και μετά ρίχνουμε τον καφέ. Βρέχουμε τα σαβουαγιάρ στο σιρόπι. Για την κρέμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και την βανίλια, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και το αφήνουμε στο ψυγείο. Στην τελική σύνθεση, τοποθετούμε σε ταψί το μισό μείγμα brownie, προσθέτουμε τα σαβουαγιάρ, καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Όταν κρυώσει, ρίχνουμε την κρέμα από πάνω και πασπαλίζουμε με κακάο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play