Συνομιλίες Νετανιάχου και πρέσβη ΗΠΑ για την κυβερνητική σταθερότητα εν μέσω κρίσιμων διπλωματικών προκλήσεων. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρόσφατα πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Μάικ Χάκαμπι, και υπερορθόδοξους βουλευτές του κόμματος Χαρέντι στην Κνεσέτ. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν την ανάγκη διατήρησης του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το Ιράν πλησιάζουν σε κρίσιμο σημείο. Οι βουλευτές Χαρέντι έχουν εκφράσει ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση, με αποτέλεσμα να απειλούν με την αποχώρησή τους από τον συνασπισμό λόγω της μη έγκρισης του σχεδίου νόμου για την εξαίρεση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στην σύνδεση μεταξύ της ασφάλειας του Ισραήλ και της πολιτικής σταθερότητας, τονίζοντας ότι τυχόν αναταραχή θα μπορούσε να απειλήσει ζωτικά συμφέροντα της χώρας. Σημείωσε ότι οι τρέχουσες προκλήσεις συνιστούν ένα «ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας», το οποίο δεν πρέπει να διαταραχθεί.
Επιπλέον, το Κανάλι 12 σημειώνει ότι η Αντιπολίτευση είναι ενήμερη για τις συζητήσεις και ο ηγέτης της, Γιαΐρ Λαπίντ, ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες από άλλους βουλευτές. Οι υπερορθόδοξοι βουλευτές αναμένεται να αποφασίσουν αν θα υποχωρήσουν από την πίεση που δέχονται, υπό το βλέμμα των ΗΠΑ και του Νετανιάχου.
Σε άλλο ρεπορτάζ, το Κανάλι 13 αποκαλύπτει ότι ο πρέσβης Χάκαμπι προσπαθεί να συνδράμει στη σταθεροποίηση του συνασπισμού, καθώς η κυβερνητική σταθερότητα είναι κρίσιμη για την επίλυση του ιρανικού ζητήματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Νετανιάχου είναι ενήμερος για τη δραστηριότητα του Χάκαμπι, ο οποίος διατηρεί το περιεχόμενο των συνομιλιών του ιδιωτικό.
Τέλος, ο πρέσβης Χάκαμπι πρόσφατα επαίνεσε τον ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφορικά με σχέδιο που ζητούσε την κατάπαυση του πυρός.
Πηγή περιεχομένου: in.gr