Καλοκαιρινή συνταγή: Λιγκουίνι με γαρίδες, λάιμ και κόλιανδρο

Καλοκαιρινή συνταγή: Λιγκουίνι με γαρίδες, λάιμ και κόλιανδρο

Ανακαλύψτε τη γεύση του καλοκαιριού με την εύκολη συνταγή για λιγκουίνι με γαρίδες και φρέσκα αρωματικά. Η εποχή του καλοκαιριού έχει φτάσει, φέρνοντας μαζί της μια διάθεση για ξεγνοιασιά και νοσταλγία για παραλίες και ηλιοθεραπεία. Είναι η ιδανική στιγμή για να απολαύσουμε πιάτα που θυμίζουν νησί, όπως το λιγκουίνι με γαρίδες, λάιμ και κόλιανδρο. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, χορταστική και απολαυστική, προσφέροντας μια τέλεια γεύση για τις καλοκαιρινές μας ημέρες. Αποτελεί επίσης μια εξαιρετική προετοιμασία πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Τα υλικά

– 500 γρ. λιγκουίνι

– 1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες

– 50 ml ελαιόλαδο

– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

– 200 ml λευκό ξηρό κρασί

– Χυμός από 1 λάιμ

– 25 γρ. μέλι (για πιο έντονη γλυκιά γεύση, διπλασιάζουμε την ποσότητα του μελιού)

– 15 φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, ψιλοκομμένα

– 1 κουταλιά μπούκοβο

– Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

– Αλάτι

Η διαδικασία

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να γίνουν al dente. Σε παράλληλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε για επιπλέον 1-2 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί.

Αφαιρούμε τις γαρίδες με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε το λευκό κρασί στο τηγάνι. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον χυμό από το λάιμ, το μέλι και το μπούκοβο. Αυξάνουμε τη φωτιά και μόλις εξατμιστεί η μισή ποσότητα των υγρών, προσθέτουμε τα σουρωμένα λιγκουίνι. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, επιστρέφουμε τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play