Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα: Μια χειμωνιάτικη συνταγή

Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα: Μια χειμωνιάτικη συνταγή

Ανακαλύψτε μια νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα, ιδανική για χειμωνιάτικα γεύματα. Είναι ένα πιάτο που πολλές φορές συνδέουμε με τη ζεστασιά της οικογενειακής κουζίνας και τις Κυριακάτικες μεσημεριανές συγκεντρώσεις. Ωστόσο, η προετοιμασία του κοτόπουλου με λάχανο, πράσο και ντομάτα είναι πολύ πιο απλή από ό,τι νομίζουμε. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, καταξιωμένος σεφ, απέδειξε ακριβώς αυτό κατά τη διάρκεια της εκπομπής του MEGA Buongiorno, όπου ετοίμασε τη συνταγή με τη συνοδεία της Φαίης Σκορδά. Αυτή η συνταγή είναι λίγο περίπλοκη αλλά εξαιρετικά νόστιμη, απαιτώντας λίγη υπομονή και χρόνο.

Για την προετοιμασία θα χρειαστείτε:

– 1 κοτόπουλο σε κομμάτια

– 1 λάχανο

– 3 πράσα

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 2 καρότα

– 2 κουταλιές σέλινο

– 4 πολτοποιημένες ντομάτες

– 80 ml ελαιόλαδο

– 50 ml ζωμό κοτόπουλου

– 100 ml λευκό κρασί

– 1 αστεροειδή γλυκάνισο

– 1 ξυλάκι κανέλας

– 1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα

– 6 κόκκους μπαχάρι

– αλάτι

– πιπέρι

Η διαδικασία προετοιμασίας περιλαμβάνει:

Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου για να τα τσιγαρίσετε. Στη συνέχεια, προσθέστε τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ξυλάκι κανέλας. Μετά από περίπου 30 λεπτά, αφαιρέστε τα μπαχαρικά για να αποφύγετε την πικρίλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το μπαχάρι, την γλυκιά πάπρικα και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε το πράσο, το καρότο και το σέλινο, ακολουθούμενα από το λάχανο, και σβήστε με κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, προσθέστε τις πολτοποιημένες ντομάτες και τον ζωμό. Καπακώστε την κατσαρόλα και αφήστε το πιάτο να σιγοβράσει για 40 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play