Ανακαλύψτε τη συνταγή για την κοτόσουπα με γλυκιά πάπρικα, ιδανική για τις κρύες μέρες του φθινοπώρου. Τι κι αν διανύουμε τις τελευταίες μέρες του φθινοπώρου; Ο καιρός δεν έχει ακόμα αποφασίσει να υποδεχτεί πλήρως την εποχή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι σούπες πρέπει να παραμεληθούν. Η κοτόσουπα με γλυκιά πάπρικα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους κρύους μήνες, με πεντανόστιμη γεύση και γρήγορη παρασκευή, μόλις 30 λεπτών.
Για την παρασκευή της, απαιτούνται τα εξής υλικά:
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
– 1 μικρό γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (1 φλιτζάνι)
– 3/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι, χωρισμένο
– 3 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
– 1 κονσέρβα (400 γρ) ντομάτες σε κύβους, καβουρδισμένες
– 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
– 2 φλιτζάνια egg noodles ή χυλοπιτάκι
– 1 καρότο κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
– 4 φλιτζάνια κομμένο ψητό κοτόπουλο
– 150 γραμμάρια στραγγιστού γιαουρτιού
– 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή. Ξεκινάμε ρίχνοντας το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την παπρίκα και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ζωμό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και μειώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζοντας για περίπου 8 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να ζεσταθεί για 2 λεπτά. Μεταφέρουμε μέρος της σούπας σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε το γιαούρτι. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, προσθέτοντας μαϊντανό ή βασιλικό.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
