Κουτσούμπας: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές στη Δυτική Αττική

Κουτσούμπας: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές στη Δυτική Αττική

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών στη Δυτική Αττική άσκησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά, όπως τα Βίλια, το Κρύο Πηγάδι και το Πόρτο Γερμενό, συνοδευόμενος από στελέχη και βουλευτές του ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του από το Κρύο Πηγάδι έκανε λόγο για εκτεταμένες καταστροφές, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ είχε επανειλημμένα επισημάνει τους κινδύνους για τις συγκεκριμένες περιοχές. Όπως ανέφερε, από την πρώτη στιγμή βουλευτές, εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ομάδες εθελοντών του κόμματος και της ΚΝΕ συμμετείχαν στις προσπάθειες στήριξης των κατοίκων και στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση γνώριζε τα προβλήματα, ωστόσο δεν προχώρησε στη λήψη ολοκληρωμένων μέτρων πρόληψης και προστασίας. Ζήτησε την άμεση ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των διαθέσιμων μέσων, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης κατάσβεση της φωτιάς.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ακόμη ότι πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα οι καταγραφές των ζημιών και να δοθούν αποζημιώσεις που θα καλύπτουν το 100% των απωλειών των πληγέντων.

Κλείνοντας, εξέφρασε την οργή του για την επανάληψη, όπως είπε, των ίδιων λαθών κάθε χρόνο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επικαλείται τις ίδιες δικαιολογίες χωρίς να αντιμετωπίζει ουσιαστικά τα προβλήματα. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων, διεκδικώντας μόνιμα μέτρα πρόληψης, προστασίας της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Loading

Play