Ανακαλύψτε τη συνταγή για muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα, ιδανικά για γιορτινές περιστάσεις. Εδώ και λίγο καιρό, οι λάτρεις των γλυκών απολαμβάνουν τον Δεκέμβριο, έναν μήνα γεμάτο γιορτές και γλυκές απολαύσεις. Η περίοδος αυτή είναι ιδανική για να γευτούμε λαχταριστά γλυκίσματα, και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει ετοιμάσει μια συνταγή που ενδείκνυται για αυτές τις ημέρες. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, σε συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά, ο διάσημος σεφ παρουσίασε μια μοναδική συνταγή για muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα. Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό είτε για το πρωινό είτε για ένα γλυκό διάλειμμα από την καθημερινότητα, καθώς είναι αγαπητό και στους μικρούς και στους μεγάλους.
Τα υλικά περιλαμβάνουν:
– 100 γρ. βούτυρο
– 70 γρ. καστανή ζάχαρη
– 70 γρ. ζάχαρη άχνη
– 2 αυγά
– 100 ml γάλα
– 250 γρ. αλεύρι
– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 125 γρ. λευκή κουβερτούρα
– Σταγόνες σοκολάτας
– 200 γρ. βατόμουρα
– 1 κ.γ. αλάτι
Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή: Στον κάδο του μίξερ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, λίγες σταγόνες σοκολάτας και το γάλα, μαζί με την τρίμματα λευκής κουβερτούρας. Χτυπάμε το μείγμα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε μερικές σταγόνες σοκολάτας στα κεσεδάκια για muffins, τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση και προσθέτουμε τα βατόμουρα από πάνω. Ψήνουμε τα κεσεδάκια στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
