Μια νέα συνταγή για ανάποδο cheesecake που κάνει θραύση στα social media

Μια νέα συνταγή για ανάποδο cheesecake που κάνει θραύση στα social media

Ανακαλύψτε την trendy συνταγή ανάποδου cheesecake που εντυπωσιάζει στο TikTok. Καθώς προχωράμε στο 2025, είναι σημαντικό να υιοθετούμε νέες γεύσεις και συνταγές, αντί να μένουμε καθηλωμένοι σε παλιές παραδόσεις. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, διάσημος σεφ και τηλεπαρουσιαστής, παρουσιάζει μια συνταγή που κλέβει τις εντυπώσεις στο TikTok: το ανάποδο cheesecake. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό cheesecake, όπου το μπισκότο τοποθετείται μόνο στη βάση, αυτή η εκδοχή περιλαμβάνει μπισκότο σε όλη την επιφάνεια, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Τα υλικά

– Για την κρέμα:

– 600 γρ τυρί κρέμα

– 200 γρ κρέμα γάλακτος

– 100 γρ ζάχαρη άχνη

– 1 βανίλια

– Για τη βάση:

– 600 γρ μπισκότα τριμμένα

– 200 γρ βούτυρο

– Για τη μαρμελάδα φράουλας:

– 500 γρ φράουλες

– 200 γρ μέλι

– χυμός από 1 λάιμ

Η διαδικασία

Ξεκινάμε λιώνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενές μείγμα. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτοντας λίγη μαρμελάδα.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα μπισκότου στη βάση μιας φόρμας και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω, απλώνοντας την ομοιόμορφα. Προσθέτουμε την μαρμελάδα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπισκότου.

Η φόρμα τοποθετείται στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες, μετά από τις οποίες το γλυκό είναι έτοιμο προς σερβίρισμα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play