Ανακαλύψτε την παραδοσιακή συνταγή για μοσχαράκι σοφρίτο με πουρέ πατάτας, γεμάτη γεύση και παράδοση. Στην προοπτική του καλοκαιριού και της διακοπής για τα νησιά, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να ξεκινήσει ένα γαστρονομικό ταξίδι, επιλέγοντας μια συνταγή από την Κέρκυρα. Σε συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά, στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, παρουσίασε το μοσχαράκι σοφρίτο με πουρέ πατάτας, ένα πιάτο που σίγουρα θα έχει δοκιμάσει όποιος έχει επισκεφθεί το νησί των φαιάκων.
Το μοσχαράκι σοφρίτο έχει ρίζες από την ιταλική κουζίνα και χαρακτηρίζεται από εύκολη προετοιμασία και πλούσιες γεύσεις.
Ένα πιάτο με ρίζες από την Ιταλία, εύκολο και έντονες γεύσεις.
Τα υλικά:
– 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο
– 4 σκελίδες σκόρδο
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός
– 100 γρ αλεύρι
– 50 γρ βούτυρο
– 80 ml ελαιόλαδο
– 100 ml ξύδι από λευκό κρασί
– 150 ml λευκό κρασί
– 300 ml ζωμό κοτόπουλο
– αλάτι
– πιπέρι
Το μυστικό:
Το αλεύρι στο κρέας βοηθάει να δέσει η σάλτσα.
Η διαδικασία:
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και στη συνέχεια το σκόρδο και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και τα ρίχνουμε στο τηγάνι για να θωρακιστούν. Αφού γίνει αυτό, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και σβήνουμε πρώτα με το ξίδι και έπειτα με το λευκό κρασί. Αν επιθυμούμε πιο ήπια γεύση, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου που έχουμε στην άκρη.
Το μοσχαράκι σοφρίτο μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι, μακαρόνι ή πουρέ. Στη συγκεκριμένη συνταγή, προτιμήσαμε τον πουρέ.
Πηγή περιεχομένου: in.gr