Ο Πάτρικ Χέμινγουεϊ, γιος του διάσημου συγγραφέα, πέθανε σε ηλικία 97 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα σπουδαίο έργο. Ο Πάτρικ Χέμινγουεϊ, ο γιος του νομπελίστα συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ και καθοριστική προσωπικότητα στη διαχείριση της κληρονομιάς του, απεβίωσε στις 2 Σεπτεμβρίου στο Μποζμάν της Μοντάνα, σε ηλικία 97 ετών. Γεννημένος το 1928 στο Κάνσας Σίτι, ο Πάτρικ υπηρέτησε τη λογοτεχνική κληρονομιά του πατέρα του με πάθος και αφοσίωση.
Μετά από σπουδές Ιστορίας και Λογοτεχνίας στο Χάρβαρντ, αποφάσισε να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο, ζώντας για περισσότερες από δύο δεκαετίες στην Ανατολική Αφρική. Εκεί εργάστηκε ως επαγγελματίας κυνηγός σαφάρι και αργότερα ως εκπαιδευτής σε προγράμματα διατήρησης άγριας ζωής του ΟΗΕ. Η εμπειρία αυτή διαμόρφωσε την προσωπικότητά του, συνδέοντας το όνομα Χέμινγουεϊ με τις αφρικανικές τοπίες που θύμιζαν τις ιστορίες του πατέρα του.
Από τη δεκαετία του 1970, ο Πάτρικ επέστρεψε στη Μοντάνα, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση της λογοτεχνικής κληρονομιάς του Έρνεστ. Ως εκτελεστής της διαθήκης, επιβλέπει νέες εκδόσεις έργων, όπως το «Αποχαιρετισμός στα όπλα» και το «Μια κινητή γιορτή». Η πιο σημαντική του συνεισφορά, ωστόσο, ήταν η έκδοση του «True at First Light» το 1999, ένα έργο που βασίστηκε σε αδημοσίευτο υλικό. Παρά τις αντιδράσεις του εκδοτικού κόσμου, ο Πάτρικ διατήρησε μια ήρεμη στάση απέναντι στις επικρίσεις, δηλώνοντας πως «πρέπει να γνωρίζω το έργο του ώστε να το υπηρετώ σωστά».
Η οικογένεια Χέμινγουεϊ έχει γνωρίσει πολλές τραγωδίες, ωστόσο ο Πάτρικ κατάφερε να προσφέρει σταθερότητα σε ένα όνομα που σημάδεψε τον 20ό αιώνα. Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε μια κόρη, τη Μίνα Χέμινγουεϊ, ενώ ο εγγονός του, Πάτρικ Χέμινγουεϊ Άνταμς, τον περιέγραψε ως «παράδοξο άνθρωπο, με ψυχή ονειροπόλου του παλιού κόσμου και μυαλό αυστηρά επιστημονικό».
Πηγή περιεχομένου: in.gr