Ανακαλύψτε μια εύκολη συνταγή ριζότο με πράσο και λεμόνι που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λιγότερο από μισή ώρα. Το ριζότο θεωρείται συχνά ένα απαιτητικό πιάτο, όμως υπάρχουν πολλές παραλλαγές που διευκολύνουν την προετοιμασία του. Ο γνωστός chef Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε στην εκπομπή του MEGA Buongiorno μια συνταγή για ριζότο με πράσο και λεμόνι, η οποία απαιτεί λίγα απλά βήματα και είναι έτοιμη σε λιγότερο από μισή ώρα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό στην κουζίνα τους.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν:
– 500 γρ. ρύζι arborio
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 1 πράσο
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 φινόκιο
– 400 γρ. σπανάκι
– 1/2 ματσάκι άνηθο
– 50 γρ. φρέσκο μάραθο
– Χυμός από 2 λεμόνια
– Ξύσμα από 1 λεμόνι
– 1,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
– 100 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Ένα σημαντικό μυστικό για την επιτυχία της συνταγής είναι ότι το αλάτι θα πρέπει να προστεθεί στο τέλος της διαδικασίας, ώστε να διατηρηθεί η υφή του ρυζιού.
Η διαδικασία είναι απλή: Ξεκινάτε τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο και το πράσο σε ένα καυτό τηγάνι. Σβήνετε με λίγο κρασί και προσθέτετε νερό, ώστε να δημιουργηθεί ένα νόστιμο ζουμί. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ρύζι και το σπανάκι, χωρίς να ρίξετε ακόμα αλάτι ή πιπέρι. Μετά, προσθέτετε τον ζωμό και αφήνετε το μείγμα να βράσει. Στο τέλος, για να ενισχύσετε τη γεύση και το χρώμα, χτυπάτε λίγο σπανάκι σε μπλέντερ και το προσθέτετε στο τηγάνι. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 20 λεπτά, με το ριζότο να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
