Ανακαλύψτε τη συνταγή για ρολό κοτόπουλου με γραβιέρα και προσούτο, ιδανικό για κάθε γιορτή ή χαλαρή συγκέντρωση. Η γαστρονομία έχει τη δυνατότητα να ενώνει τους ανθρώπους, είτε πρόκειται για ένα επίσημο γεύμα είτε για μια χαλαρή βραδιά με φίλους στο σπίτι. Σε αυτή την τελευταία κατηγορία ανήκει η συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου, η οποία συνδυάζει απλότητα και γεύση, κάνοντάς την ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές βραδιές με παγωμένες μπύρες και τσίμπημα. Η συνταγή περιλαμβάνει ρολό κοτόπουλου με γραβιέρα και προσούτο, και είναι έτοιμη σε λιγότερο από 40 λεπτά.
Αυτή η γευστική πρόταση αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για δροσερά ποτά, ενώ ικανοποιεί χωρίς να σας βαραίνει.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
– 600 γρ κιμά κοτόπουλου
– 300 γρ τριμμένη γραβιέρα
– 150 γρ τριμμένο καρότο
– 3 πιπεριές φλωρίνης
– 1 ματσάκι μαϊντανός
– 2 αυγά
– 1 κσ πάπρικα καπνιστή
– 1 κγ ρίγανη
– 2 κσ φρυγανιά τριμμένη
– 50 ml ελαιόλαδο
– 15 φέτες προσούτο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η διαδικασία:
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τον κιμά κοτόπουλου με ελαιόλαδο, τα αυγά, το τριμμένο καρότο, τη γραβιέρα, τον μαϊντανό, τις πιπεριές φλωρίνης, τη ρίγανη, την πάπρικα και λίγη φρυγανιά. Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια το πλάθουμε σε μικρά ρολάκια, τυλίγοντας κάθε ρολό με μία φέτα προσούτο που έχει μείνει εκτός ψυγείου.
Το ρολό ψήνεται για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς στον φούρνο, με μία επιπλέον πεντάλεπτη παραμονή για να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Ως συνοδευτικό μπορείτε να επιλέξετε πατάτες φούρνου ή ότι άλλο επιθυμείτε.
Πηγή περιεχομένου: in.gr