Ρωσία: Τραγωδία στον τελεφερίκ με τρεις νεκρούς και εννέα τραυματίες

Ρωσία: Τραγωδία στον τελεφερίκ με τρεις νεκρούς και εννέα τραυματίες

Ατύχημα στον τελεφερίκ της Ρωσίας με τρεις νεκρούς και εννέα τραυματίες. Σοβαρή έρευνα σε εξέλιξη. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά όταν το καλώδιο ενός τελεφερίκ έσπασε πάνω από το ψηλότερο βουνό της Ρωσίας. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στις πλαγιές του όρους Ελμπρούς, στην Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία του Βόρειου Καυκάσου, τη στιγμή που 37 επιβάτες χρησιμοποιούσαν το τελεφερίκ. Η Ερευνητική Επιτροπή της χώρας έχει ήδη ξεκινήσει ποινική έρευνα σχετικά με τις παραβιάσεις ασφαλείας που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι κρεμαστές καρέκλες του τελεφερίκ έπεσαν σε βράχους τη στιγμή που οι επιβάτες βρίσκονταν ακόμα δεμένοι σε αυτές. Οι εννέα τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν επί τόπου. Μετά το συμβάν, μια ομάδα 25 τουριστών εγκλωβίστηκε στο βουνό χωρίς τα απαραίτητα εφόδια για να επιβιώσουν.

Το συγκεκριμένο τελεφερίκ, που ανήκει στην εταιρεία MKD Elbrus, ήταν το τελευταίο τμήμα μιας σοβιετικής γραμμής που εξυπηρετούσε τουρίστες και ορειβάτες σε υψόμετρο περίπου 12.140 ποδιών. Μετά το θανάσιμο ατύχημα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Διευθύνοντος Συμβούλου και του επικεφαλής επί των τεχνικών ζητημάτων της MKD Elbrus, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, ενώ η νομική τους κατάσταση παραμένει ασαφής.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play