Σχέδια για την επαγγελματική γυναικεία Bundesliga και επένδυση 100 εκατ. ευρώ

Σχέδια για την επαγγελματική γυναικεία Bundesliga και επένδυση 100 εκατ. ευρώ

Η γυναικεία Bundesliga στην Γερμανία προχωρά σε επαγγελματική αναδιοργάνωση με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και της προβολής. Σε αναπτυξιακή πορεία βρίσκεται το γυναικείο ποδόσφαιρο στη Γερμανία, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας στοχεύει να αναδείξει την κατηγορία σε επαγγελματικό επίπεδο. Η επιτυχία της Εθνικής ομάδας, με την πρόκρισή της στον τελικό του Nations League Γυναικών, έχει δημιουργήσει νέα ώθηση για τη δημιουργία επαγγελματικής γυναικείας Bundesliga. Με την απόφαση για επένδυση 100 εκατ. ευρώ, που θα επικυρωθεί στη Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου, η Γερμανία φιλοδοξεί να μιμηθεί τα πρότυπα των WSL της Αγγλίας και Liga F της Ισπανίας.

Η πρόεδρος της ΠΟ Γερμανίας, Μπερν Νιούεντορφ, δήλωσε ότι η γυναικεία Bundesliga χρειάζεται επειγόντως επαγγελματική αναβάθμιση. Αναγκαία είναι η διασφάλιση της οικονομικής και δομικής αυτονομίας της κατηγορίας, καθώς και η ενίσχυση της προβολής της. Η ανάπτυξη θα συμπεριλαμβάνει την ίδρυση νέας εταιρείας πρωταθλήματος, η οποία θα συνδυάζει τις δυνάμεις της ΠΟ Γερμανίας και των συλλόγων της Bundesliga.

Αναμένονται σημαντικές βελτιώσεις και στην υποδομή, καθώς και εμπορική ανάπτυξη. Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας γυναικών, Κρίστιαν Βικ, χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις κρίσιμες για την παραμονή των εγχώριων ταλέντων στη Γερμανία, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία της ομάδας στο γήπεδο ενισχύει αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play