Ανακαλύψτε τη συνταγή για σπιτικά soft cookies, ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας. Δεν υπάρχει κανείς που να μην εκτιμά τα μπισκότα, και ειδικότερα τα soft cookies, τα οποία προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία. Αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για το πρωινό σας, συνοδευμένα με καφέ, και όπως μας αποκάλυψε ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, η παρασκευή τους είναι αρκετά απλή. Στην εκπομπή MEGA Buongiorno, ο σεφ, με τη συνδρομή της Φαίης Σκορδά, παρουσίασε μια συνταγή που πραγματικά θα σας ενθουσιάσει: σπιτικά soft cookies. Το μόνο που απαιτεί προσοχή είναι η σειρά προσθήκης των υλικών και η διαδικασία χτυπήματος.
Τα υλικά
– 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 120 γρ. βούτυρο
– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 50 γρ. ζάχαρη
– 1 αυγό
– 2 βανίλιες (ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)
– 150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
– 100 γρ. χουρμάδες
– Αλάτι
Το μυστικό
Η παρασκευή της συνταγής δεν απαιτεί μίξερ, καθώς όλα γίνονται με το χέρι. Είναι σημαντικό να ανακατεύουμε πάντα προς μια κατεύθυνση για να διατηρήσουμε τον αέρα στο μείγμα.
Η διαδικασία
1. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια (μία από τις δύο), τη σόδα και τους χουρμάδες.
3. Ανακατεύουμε προς μια κατεύθυνση για να διατηρήσουμε τον αέρα και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
4. Μετά προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
5. Μόλις το μείγμα είναι ομοιόμορφο, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
6. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
7. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 έως 17 λεπτά. Η συνταγή είναι έτοιμη.
Πηγή περιεχομένου: in.gr