Σύμβαση 462 εκατ. ευρώ μεταξύ Βρετανίας και Google Cloud για τη βελτίωση των επικοινωνιών στον τομέα της Άμυνας. Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, τη σύναψη κρατικής σύμβασης αξίας 400 εκατομμυρίων λιρών (462 εκατ. ευρώ) με την Google Cloud, στο πλαίσιο ενός έργου για την ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επένδυση σε άυλες υπηρεσίες πληροφορικής θα ενισχύσει τις ασφαλείς επικοινωνιακές συνδέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.
Η σύμβαση αυτή θα επιτρέψει στις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών και στο υπουργείο Άμυνας να χρησιμοποιούν τις τελευταίες τεχνολογίες της Google Cloud, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η ανάλυση δεδομένων και η κυβερνοασφάλεια. Επιπλέον, η χρήση αυτής της ασφαλούς τεχνολογίας θα διασφαλίσει ότι κρίσιμα δεδομένα θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η ανακοίνωση αυτή προήλθε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή, καθώς η επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους είναι προγραμματισμένη για τις 17-18 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να συνοδεύεται από επικεφαλής αμερικανικών εταιρειών στον τομέα της τεχνολογίας και των ψηφιακών υπηρεσιών, σύμφωνα με πληροφορίες από τον βρετανικό Τύπο. Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσημη επίσκεψη του προεδρεύοντα των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που είναι ιστορικό καθώς κανένας άλλος πρόεδρος δεν έχει πραγματοποιήσει δύο επίσημες επισκέψεις στη χώρα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr