Βραζιλία: Η υπεράσπιση του Μπολσονάρο προγραμματίζει διεθνείς προσφυγές κατά της καταδίκης του

Βραζιλία: Η υπεράσπιση του Μπολσονάρο προγραμματίζει διεθνείς προσφυγές κατά της καταδίκης του

Η υπεράσπιση του Μπολσονάρο ετοιμάζει προσφυγές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μετά την καταδίκη του σε 27 χρόνια κάθειρξης. Η υπεράσπιση του πρώην προεδρικού υποψηφίου Ζαΐρ Μπολσονάρο ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, την πρόθεσή της να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, λίγες ώρες αφότου ο Μπολσονάρο καταδικάστηκε σε 27 χρόνια κάθειρξης για απόπειρα πραξικοπήματος. Η υπεράσπιση θεωρεί τις ποινές που επιβλήθηκαν ως απίστευτα υπερβολικές και δυσανάλογες.

Ο συνεργάτης του Μπολσονάρο, Φάμπιο Βανγκάρτεν, τόνισε μέσω της πλατφόρμας X ότι η ομάδα του θα καταθέσει τις απαραίτητες προσφυγές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και διεθνείς διαδικασίες. Η υπεράσπιση ανέλυσε τους όρους της ετυμηγορίας και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε δράσεις κατά της δικαστικής απόφασης.

Στην ιστορική δίκη του στο ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας, ο πρώην πρόεδρος, που ανήκει στην ακροδεξιά, βρέθηκε ένοχος για συνωμοσία με στόχο την παραμονή του στην εξουσία με αυταρχικό τρόπο, παρά την ήττα του από τον κεντροαριστερό διάδοχό του, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, στις εκλογές του 2022. Η επιβολή της ποινής των 27 ετών και τριών μηνών ήρθε ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play